Покойният принц на Монако Рение остана в историята като страстен

...
Покойният принц на Монако Рение остана в историята като страстен
Коментари Харесай

Вижте колекцията автомобили на принц Рение

Покойният принц на Монако Рение остана в историята като буен колекционер на редки коли и обожател на Формула 1, спомогнал за развиването на мита към Гран При на Монако по улиците на Монте Карло. Днес сбирката коли на принц Рение се съхранява в едноименния музей в Монако.

Починалият през 2005 година принц е събирал тези коли в продължение на 35 години и в сбирката влизат съвсем 100 типичен коли, създадени най-вече в Европа и Съединени американски щати.

Тук може да се види неповторимото Бугати Type 35, с което Уилям Гроувър-Уилямс печели първата Гран При на Монако през 1929, както и караният от Себастиен Льоб Ситроен DS3 WRC, с който 9-кратният международен рали първенец завоюва рали “Монте Карло ” през 2013 година. През 2012 година 38 коли от сбирката бяха продадени на търг, защото принц Албер реши да реорганизира сбирката и да освободи място за нови попълнения.

Музеят заема пет етажа на специфична постройка в региона на Терасите на Фонтвил и работното му време е от 10 сутринта до 6 часа следобяд, като почивните му дни са Коледа и 31 декември.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР