Поклонението пред тленните останки на известния български илюзионист Астор ще

...
Поклонението пред тленните останки на известния български илюзионист Астор ще
Коментари Харесай

Днес България се прощава с големия Астор

Поклонението пред тленните остатъци на известния български илюзионист Астор ще бъде от 13 ч. в Арменската черква на Централните гробища в София.

Астор умря на 15 май 2022 година

Антраник Шаварш Арабаджиян, по-известен под артистичния си псевдоним Астор, е роден на 18 ноември 1943 година в град Шумен.

Първият му допир с фокусите идва от баба му, а на 12 години провежда в кварталния парк цирк, в който демонстрира нещата, които е научил.

На 18-годишна възраст самоукият илюзионист е навлязъл в тайните на тази специалност. Първата му публична работа е в пътуваща натрупа, в която свири на контрабас.

В София съумява да се запознае с тогавашните доайени на българското илюзионно изкуство като Мистер Сенко и Факира Мити, написа "Дарик ".

Астор е единственият илюзионист в Европа, който е награден със „ Златният Оскар “ от Международното приятелство на маговете през 1981 година
Също по този начин е притежател на магичен спектакъл „ Астор “, където се намира и къщата на Мистер Сенко. В кариерата си е направил над 16 000 представления по целия свят.

През 2008 година получава премията „ Икар “ на Съюза на артистите в България в категорията „ Вариететно изкуство “, за атрактивност и автентичност на илюзионен номер „ Али Баба “.

Поклон пред светлата му памет!
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР