Поклонението пред светата Плащаница от вярващите в столичния катедралния храм

...
Поклонението пред светата Плащаница от вярващите в столичния катедралния храм
Коментари Харесай

В „Св. Неделя“ Плащаницата не се целува и не се минава под нея


Поклонението пред светата Плащаница от вярващите в столичния катедралния храм "Св. Неделя " става без тя да се целува и без да се допира, както бе дадено от Св. Синод, предава БГНЕС.

На днешния Велики (Разпети) петък - най-тежкият ден за Божия наследник - не се отслужва литургия. Сутринта в храма се изнася светата Плащаница, чието носене припомня за носенето на Христовото тяло към Гроба. Вечерта се прави символичното опело Христово.

Св. Синод на БПЦ - БП към този момент подсети и прикани своите миряни в тези дни на Христовите премеждия да спазят прецизно всички епидемиологични условия на държавните управляващи, поради заплахата от заразяване и разпространяване с ковид - COVID-19. Вчера бе разпоредено поклонението пред светата Плащаница от вярващите да става без тя да се целува, без да се допира, без да се минава под нея, без да се раздават цветя и здравец, единствено с покръстване и реверанс пред нея.

В св. Неделя поклонението пред Плащеницата беше точно с прекръстване и реверанс.

Поставянето на защитни маски в храма и отвън него е наложително, както и спазването на нужното разстояние един от различен, като беше дадено деликатно се следи то да не се нарушава.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР