Поклон, Апостоле!Уважаеми съграждани,Днес отбелязваме 186-та годишнина от рождението на Васил

...
Поклон, Апостоле!Уважаеми съграждани,Днес отбелязваме 186-та годишнина от рождението на Васил
Коментари Харесай

Областният управител на Сливен с обръщение за 186г. от рождението на Васил Левски

Поклон, Апостоле!

Уважаеми съграждани,

Днес означаваме 186-та годишнина от рождението на Васил Левски – една от най-светлите, ненакърними и извисени персони от българския храбър мавзолей.

Заедно с тържествените слова, ритуалната респект и венците на благодарност, които признателно ще обсипят паметниците на Апостола в цялата страна, през днешния ден е редно да се замислим и за това до каква степен сме почтени и съизмерими с неговото дело и човешки героизъм. Пазим ли заветите на Левски за чест, правдолюбие, лоялност на идеалите, категорично служене на свободата и отечествения дълг, невзискателност, приятелство, отвращение към измяната и нихилизма, фантазията му за „ чиста и свята република “?

Живеем в комплицирано и превратно време, което „ ни обръща “. Но и ние можем „ него да обръщаме “, в случай че застанем самоуверено, изрично и единни зад националните си цели и идеали.

А в случай че имаме потребност от стожер и образец, той постоянно ще бъде в нас и с нас – Васил Иванов Кунчев, Левски, Апостола на българската независимост. За останалото ще ни трябват: „ Дела, а не думи! “.

Поклон и безконечна памет, Апостоле!

Да живее България!

Минчо Афузов,
регионален шеф на област Сливен
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР