Показваме с реални действия готовност за работа с всички региони,

...
Показваме с реални действия готовност за работа с всички региони,
Коментари Харесай

Министър Динкова: Туризмът трябва да не е само една витрина, а визитна картичка на България

„ Показваме с действителни дейности подготвеност за работа с всички райони, общини и с професионални общности за решаването на дълго трупани проблеми в бранша. Туризмът би трябвало да не е единствено една витрина, а визитна картичка на България, за качествата, преимуществата и опциите на страната ни. Като институция, заставаме паралелно с всеки, който основава нови условия, нови услуги, нови решения, с цел да излезем от клопката на междинното качество, междинните резултати и междинните приходи. “

Това сподели туристическият министър Зарица Динкова при откриването на съвещанието на Националния съвет по туризъм в столицата. Според нея всички са наясно, че с цел да бъдат реализирани резултати, са нужни ясна визия , систематична и екипна работа .

„ От самото начало на мандата ни работим интензивно, както за решение на някои неотложни проблеми в бранша, по този начин и по няколко средносрочни политики, с цел да сме оптимално ефикасни и потребни за всички заинтригувани страни в този сложен развой “, означи Динкова и посочи, че Министерството на туризма /МТ/ поддържа всеки план и блян да се развият нови поддестинации, тъй като търсенето на достоверни и нови преживявания обгръща от ден на ден браншове на хотелиерството и туризма .

„ Трябва да завладеем сърцата на хората с достоверност, просвета, археология, кулинария – това е същинската ни мощ. Силата на българският туризъм. Трябва да надграждаме националните ни марки, само че и да работим в посоката на основаването на комбинирани артикули “, изрази увереност министър Динкова.

„ Искам да ви уверя, че всеки ден работим за все по-устойчивото развиване на туризма в България, като слагаме специфичен акцент върху опциите на публично-частните партньорства и дейна работа с общините. Създадохме целенасочена стратегия за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България, която ще притегли повече внимание към тези райони. Вече имаме 21 утвърдени плана, които ще трансформират съществено метода, по който се гледа на България като туристическа дестинация “ , сподели министър Динкова.

„ Тази стъпка е метод да се върви в посока на интензивно партньорство с представителите на действителния бизнес, с туроператорите, с общините и летищата. С тази стратегия вършим сериозна стъпка и за връщане на доверието на нашите задгранични сътрудници. Добрата вест е, че към този момент имаме извънредно положителна противоположна връзка, освен от сътрудниците ни зад граница, само че и от посланици и водещи дипломати на страни, представляващи значими за входящия ни туризъм пазари “ , акцентира още тя.

В момента тече реализацията на поредност начинания за позициониране и разпространение на Бранд България в туризъм и спорт, изложби и конгреси, като следва през 2024 година страната ни да бъде хазаин на съвещание на ЕКТТА .

Министър Динкова посочи какъв брой значими са партньорството и солидарността : „ Аз и екипът ми ценим напъните на сектора да задържи вниманието на българския и задграничния екскурзиант в тези предизвикателни времена. Вярвам, че всички дружно ще поставим нужните старания, за одобряване и разпространение на Дестинация и Бранд България като знак на сигурност, качество, разнообразие и гостолюбие. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР