Показното бягство на рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев е

...
Показното бягство на рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев е
Коментари Харесай

Николай Проданов: Показното бягство от Софийския затвор е по вина на неопитни служители

Показното бягство на рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев е по виновност на неопитни чиновници на Централния софийски затвор. Това съобщи заместник-министърът на правораздаването Николай Проданов по. По-късно през днешния ден ще бъдат показани изводите на работната група на ведомството, която проверява бягството.

“За младежи става въпрос по принцип. Въпросното поделение, което в края на краищата е отговорно за бягството, са все младежи и комисията излиза с предложение по отношение на тези наши чиновници да се заведат дисциплинарни производства. Аз мисля, че не трябва да вършим обществени към момента техните имена”, сподели Проданов.

По думите му, изрично може да се каже, че оръжите употребявано при бягството, е проникнало на открито, само че към момента не може да се каже по какъв начин е станало това.

“От самото начало бях запазен дали ще можем да установим метода, по който е проникнало оръжието на територията на пандиза в подобен къс период, с ресурсите на комисията. За страдание, към момента нямаме яснота”, призна зам.-министърът.

„ За прочут интервал оръжието е било укривано някъде. В последния миг, в деня на бягството очевидно е било в спалното помещение “, добави той и изясни, че в по-голямата част от Централния Софийски затвор има наблюдаване, само че в килиите няма.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР