Показателите за кръвното налягане зависят от това доколко балансирани са

...
Показателите за кръвното налягане зависят от това доколко балансирани са
Коментари Харесай

Израелски кардиолози посочиха какво да ядат хората с високо кръвно

Показателите за кръвното налягане зависят от това до каква степен уравновесени са микроелементите в организма ни - калий, магнезий, калций и натрий.

Затова лекарите поучават хората с високо кръвно налягане да ядат повече зеленчуци и плодове и да лимитират използването на мазни и солени храни, написа zdrave.to.

В същото време израелските кардиолози след съществени научни проучвания са определили храните, които са изключително потребни за пациентите с хипертония. Ето кои са тези храни:

Киселото мляко е богато на калций, който оказва помощ за отстраняването на непотребния натрий от организма, като по този метод спомага за нормализиране на кръвното налягане.

Изварата е добър източник на калций, калий и магнезий. Калият укрепва сърцето, до момента в който магнезият оказва помощ за разширение на кръвоносните съдове.

Тиквените семки са богати на цинк. Според СЗО дефицитът на този микроелемент в организма усилва риска от инфаркт.
 Израелски кардиолози показаха какво да ядат хората с високо кръвно

Доматеното пюре съдържа доста калий (250 мг на супена лъжица). Достатъчно е да добавяте малко доматено пюре към разнообразни ястия два, до три пъти седмично, с цел да си осигурите нужната доза от този детайл.

Какаото е източник на флавоноиди, които усъвършенстват съдовото здраве и намаляват кръвното налягане.
 Израелски кардиолози показаха какво да ядат хората с високо кръвно

Червените чушки са първенецът по наличие на витамин С. Хората, които употребяват доста храни с витамин С, развиват по-рядко хипертония.

Бобовите растения (боб, грах, леща) са най-богатият източник на калий, магнезий и диетични фибри, които обезпечават чувство за задоволеност и предотвратяват преяждането.
 Израелски кардиолози показаха какво да ядат хората с високо кръвно

Салатата от моркови и зеле ще попълни запасите от калий. За да засилите резултата, прибавете резенчета целина и магданоз към нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР