Поканихме днес посланик Херо Мустафа със специално писмо-покана на делото

...
Поканихме днес посланик Херо Мустафа със специално писмо-покана на делото
Коментари Харесай

Канят Херо Мустафа на делото срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Поканихме през днешния ден дипломат Херо Мустафа със особено писмо-покана на делото против Иванчева, Петрова и Дюлгеров на втора инстанция. То ще бъде на 20 март - идващия петък.
Това осведомят от Сдружение " Зелен Младост " с ръководител Русислава Захариева и Гражданско придвижване БОЕЦ, с ръководител Георги Георгиев, които са основатели на поканата към американския дипломат у нас.

Ето какви са претекстовете им за поканата:

Сдружение " Зелен Младост " и Гражданско придвижване БОЕЦ не имаме вяра в независимостта на Апелативния профилиран углавен съд в състав с ръководител Георги Ушев. Като ръководител на Апелативния специлизиран наказателе съд арбитър Ушев постави всички старания, в това число незаконни, с цел да задържи Десислава Иванчева и Биляна Петрова в ареста, за които дейности беше тестван от ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Съдия Ушев отхвърли да си направи отказ по делото против Иванчева и Петрова, за което беше " инцидентно " разпределен като ръководител. Сигурни сме, че арбитър Георги Ушев няма да вземе без значение и независимо решение по делото и по тази причина каним посланика на Съединени американски щати, Нейно Превъзходителство госпожа Херо Мустафа да пристигна на последното съвещание на АСНС на 20 март, или да изпрати неин представител като наблюдаващ.

Случаят с Иванчева и Петрова влезе в отчета на Департамента на Съединени американски щати като образец за брутално нарушение на човешките права. Преди месец арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд беше разгласен от държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео като първия почитан чиновник със възбрана за влизане в Съединени американски щати поради корупция. Корупцията обаче съществува и в процеса против Иванчева и Петрова. Това сочат доказателствата, както и медийните изказвания на самия основен прокурор Иван Гешев, който самичък дефинира процеса като " политически " и произнесе редица потвърдени от нас неистини по адрес на Иванчева и Петрова.

Надяваме се, че Нейно Превъзходителство госпожа Мустафа ще се отзове на поканата ни, тъй като дълбоката корупция в правосъдната ни система може да бъде разрушена само посредством напън извън, от страна на нашите сътрудници с дългогодишни обичаи в демократичното ръководство, независимостта на правосъдната система и върховенството на закона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР