Покачването на тока е притеснително, защото това е един процес,

...
Покачването на тока е притеснително, защото това е един процес,
Коментари Харесай

Поскъпването на електроенергията на свободния пазар може да продължи и след януари

" Покачването на тока е притеснително, тъй като това е един развой, който би трябвало да свърши при започване на идната година, само че упованията ми са, че ще продължи и по-късно ", сподели енергийният специалист Иван Хиновски от " ИТН ". Той дефинира настояванията на бизнеса за помощи, свързани с цената на енергетиката като резонни. И съгласно него това е първата по неотложност мярка, която би трябвало да бъде взета, " да помогнем на бизнеса да не изпадне в колапс. 80 лв. е резонно, подобен е растежът на цената на електрическата енергия на борсата ".

Сегашната нормативна база в страната, а и директивата в Европа за свободно придвижване на артикули и услуги ни не разрешава да влияем с ограничаващи ограничения на това, сподели още Хиновски. " Но ние имаме други благоприятни условия, които, за жал, не са отразени в тази нормативна база, с която ние бихме могли да влияем върху износа да не бъде толкоз огромен, какъв брой сега. Това е нещо, което би трябвало да направи новото държавно управление ", добави специалистът пред БНР.

Според проектокабинета на " Продължаваме промяната " енергийното министерство е отредено на Има Такъв Народ. Тяхното предложение за министър е Александър Николов. " Оказа се, че Има Такъв Народ има най-вече енергийни специалисти. " Ние предложихме Александър Николов, тъй като той е стопански образован и ще се оправи с тази конюнктура ", обоснова избора на партията Хиновски.

Според специалиста първите и най-важни задания, с които би трябвало да се заеме новото енергийно министерство са незабавна смяна в нормативната база, с цел да се възстановява цената на борсата. Трябва да се стартират незабавни срещи и диалози с работещите в комплекс " Марица- изток ", " тъй като там цъка бомба и са нужни незабавни дейности ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР