Пожаро-тактическото занятие се проведе съвместно с екипи на сектор Специализирани

...
Пожаро-тактическото занятие се проведе съвместно с екипи на сектор Специализирани
Коментари Харесай

По сценарий: Вадиха заклещен човек от катастрофирал автомобил, гасяха пожар край Батак

Пожаро-тактическото занимание се организира взаимно с екипи на бранш „ Специализирани оперативни действия ” при РДПБЗН-Пловдив и доброволни формирования от Батак и Брацигово. Бяха разиграни обстановки свързани с преодоляване на огромен горски пожар в региона към язовир „ Батак ”, реакция на сигнал за зародило тежко пътно-транспортно произшествие и избавяне на хора във водна среда.
Прочетете още
Според планувания сюжети на Единния европейски номер за незабавни повиквания-112 е получен сигнал за зародил горски пожар в региона към язовир „ Батак. Втората разиграна обстановка бе реакция при тежък пътен случай с потърпевши, които са заклещения в единия от колите. Третата задача бе образуване на избавителни действия на риболовец, който е влезнал в язовира с лодка и по време на риболова тя се е преобърнала. В цялостната реализация на учението взеха присъединяване управителни чиновници и огнеборци от РДПБЗН-Пазарджик, Районните служби „ ПБЗН ” в Пазарджик и Батак, чиновници и техника от бранш „ СОД ” при РДПБЗН- Пловдив, полицейския сектор в Батак, медицински екип с кола за спешна помощ от ФСМП-Батак, представители на регионалната конструкция на БЧК.

В другите стадии на отработване на дилемите участваха и доброволци от доброволните формирования в Батак и Брацигово, лесничеи от локалното държавно горско стопанство. След привършване на пожаро-тактическото обучение и разбор на видяното на терен бе дадена доста добра оценка за взаимоотношението сред главните елементи на Единната избавителна система от района.

Отчетена бе и отличната съгласуваност с представители на локалните доброволни формирования и структурите на горските стопанства. Отбелязана бе нуждата от продължение на взаимните занятия, с което да се обзет още характерни случаи изискващи интервенция на екипите за незабавно реагиране. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР