Пожарникарите в Гърция се борят с пожара, горящ вече 10-ти

...
Пожарникарите в Гърция се борят с пожара, горящ вече 10-ти
Коментари Харесай

Нови пожари в Централна Гърция взеха две жертви

Пожарникарите в Гърция се борят с пожара, пламнал към този момент 10-ти ден на остров Родос, до момента в който нови пожари избухнаха на континента, като унищожиха ферми и заводи за една нощ , предава Ройтерс.

Пожарите в цялата страна, които бяха подхранвани от мощни ветрове и температури над 40 градуса по Целзий, лишиха живота на още двама души в Централна Гърция в сряда , като броят на жертвите на пожарите стана пет.

Длъжностни лица подредиха евакуацията на няколко обитаеми места в мощно засегнатия регион Магнезия, крайбрежен регион на север от Атина.

Тялото на 45-годишен овчар е намерено в селски регион в сряда вечерта, оповестиха от противопожарната работа. По-рано управляващите откриха тялото на жена, заяви държавната телевизия ERT. И двата смъртни случаи се дължат на пожарите.

Късно в сряда пламъци заплашиха индустриалната зона на град Волос . Пожарникари обхождаха региона, до момента в който се опитваха да го защитят, сподели очевидец на Ройтерс.

Министерството на труда прикани работодателите в региона да спрат активността си в четвъртък.

Отделен горски пожар избухна покрай град Ламия , южно от Волос. Жителите на няколко обитаеми места бяха известени да изоставен домовете си.

Пожарникарите се борят и с нов пожар покрай град Кими на остров Евия, където, когато машината им се разруши в рид, до момента в който пускаше вода върху пламъците.

Големи региони в Средиземноморието бяха обхванати от интензивна лятна гореща вълна през последните дни и пожарникарите се борят да потушат пожарите в целия район, от до и Алжир.
 Горски пожари засегнаха Южна Италия
Горски пожари засегнаха Южна Италия

Изпратени спомагателни пожарникарски екипи от районите Кампания и Лацио, както и от сицилианския град Месина

Горските пожари са чести в Гърция през лятото, само че по-високите температури, както и сухото време, което, трансфораха страната в средиземноморска гореща точка. Противопожарната работа сподели още, че 500 горски пожара са избухнали в Гърция до момента тази година.

На Родос, където повече от 20 000 задгранични гости и локални поданици, пожарите започнаха да стихват.

Рискът от пожар остава " извънредно висок " за няколко региона на Гърция в четвъртък, заяви пожарната.

Министърът на климатичната рецесия и гражданската отбрана Василис Кикилиас сподели, че Гърция претърпява " доста рискови летни дни ". Пожарите, сподели той, се разпалват от мощни ветрове и се утежняват от извънредно високите температури, запалвайки фронтове, разпростряли се на няколко километра.

" Предвид климатичната рецесия, още веднъж ще имаме рискови метеорологични условия, които още веднъж ще тестват силата ни. Нищо не е завършило, борбата ще продължи през цялото лято ", сподели той.
 Борбата с пожарите в Гърция продължава
Борбата с пожарите в Гърция продължава

В сряда още веднъж се чакат температурни рекорди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР