Пожарникари, полицаи и горски работници съдействаха на няколко семейства, закъсали

...
Пожарникари, полицаи и горски работници съдействаха на няколко семейства, закъсали
Коментари Харесай

Няколко семейства изживяха огромен кошмар край местността Кавал тепе! Високопроходими машини, пожарникари, полицаи и горски едва ги спасили

Пожарникари, служители на реда и горски служащи спомагаха на няколко фамилии, закъсали с колите си в планината. Това оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи - Пазарджик.

Сигнал за случая е получен през вчерашния ден към 12.30 часа на телефона за незабавни повиквания - 112. Няколко фамилии решили да прекарат почивката си в планината и отседнали в местността Кавал тепе край Батак. Две от тях решили да се прибират и потеглили с колите си.

Пътят е горски, не е част от пътната мрежа и по неговото продължение имало солидна снежна завивка. В резултат на това на към 4 километра преди да излязат на пътя Батак - Доспат двете коли дружно с хората в тях заседнали в снега.

След приемане на сигнал за случилото се към мястото били ориентирани дежурен екип с високопроходим противопожарен автомобил от РСПБЗН - Батак, полицейски автопатрул от сектора в родопския град.

На помощ се притекли и чиновници от локалното горско стопанство.

С помощта на тежка техника пътя бил изчистен и три часа по-късно колите траяли по пътя към дома.

БЛИЦ напомня, клин о-рано през днешния ден дежурният синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология в Българска академия на науките разгласи неприятни вести за през днешния ден и че зимата продължава с цялостна мощ .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР