„Пожарна безопасност и защита на населението” призова всички граждани на

...
„Пожарна безопасност и защита на населението” призова всички граждани на
Коментари Харесай

Ситуацията вече е бедствена! От МВР разпространиха съвети какво да правим по време на силния вятър и предупрежадават...

„ Пожарна сигурност и отбрана на населението” прикани всички жители на територията на София и Врачанска област да не подценяват главните правила за сигурност и да потърсят заслон поради мощния вятър.

Към 16 ч. на територията на столицата са постъпили близо 50 сигнала, множеството от тях за паднали клони и дървета. Спасителни екипи работят по отстраняването им.
Светофарна уредба се е стоварила на платното в столичния квартал " Люлин " 7 в резултат на мощния вятър. Няма потърпевши хора, само че устройството е изцяло унищожено, осведоми „ Булфото “.

Бурен вятър бушува през днешния ден на доста места в България, като изключително мощен е в регионите на Враца и София.






В София две дами, потърпевши от вятъра, са потърсили помощ в " Пирогов ". Те са с пострадвания по главата. Преминали са през незабавен неврохирургичен кабинет, раните им са обработени и дамите са освободени.

Както БЛИЦ сподели , покрив на остаряла постройка се срути на столичната улица " Пиротска " поради мощния вятър. Като по знамение няма потърпевши. Слушатели на БНР описаха, че в квартал " Витоша " вятърът е събарял контейнери, дървета и огради от градежите. Голямо дърво се е стоварило от двора на Семинарията върху пътя и е затруднило придвижването.

От Столичната община приканиха хората да укрепят всички предмети по терасите, а строителните компании - оградите, скелетата и билбордовете. Сигналите се подават на телефон 112, напомнят от общината.
От Министерство на вътрешните работи напомнят:
Ако сте вкъщи, при пораждане на смерч или извънредно мощен вятър, изключете тока, водата и газта, затворете компактно вратите и прозорците. Не оставайте навън, незабавно потърсете място за заслон, тъй като има заплаха от падащи парчета от постройките и други предмети, които могат да ви наранят. Ако сте надалеч от вкъщи си, влезте в социална постройка, подлез, потърсете сигурен заслон. Ако сте на път, спрете автомобила си навън място, надалеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси. Ако сте на полето или в планината, потърсете ниски места до отминаване на заплахата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР