Пожарите, които бушуват в Австралия, взеха много жертви и предизвикаха

...
Пожарите, които бушуват в Австралия, взеха много жертви и предизвикаха
Коментари Харесай

Северна Македония отпуска помощ за пострадалата от пожари Австралия

Пожарите, които бушуват в Австралия, взеха доста жертви и провокираха огромни материални вреди. Изразяваме състрадание на фамилиите на починалите и безкрайна взаимност с всички жители на другарска Австралия и с всички представители на македонската диаспора. Това съобщи служебният министър председател на Северна Македония Оливер Спасовски в своя профил във фейсбук, написа вестник " Слободен щемпел ".

Министър-председателят акцентира, че посолството на страната в Канбера и консулството в Мелбърн са разполагаем в помощ на всички македонски жители и цялата диаспора.

Спасовски осведоми, че държавното управление на Република Северна Македония на идващото си съвещание ще дефинира какви средства да отпусне в поддръжка за справяне с последствията от пожарите в Австралия и за ремонт на домовете, съобщи Българска телеграфна агенция.

Винаги сме имали поддръжка от другарска Австралия, а в този момент най-малкото, което може да създадем, е да бъдем солидарни и да им дадем дребна помощ, с цел да превъзмогнат големите вреди, които провокираха пожарите, написа Спасовски в своя фейсбук.

В изявление за ТВ 24 подалият оставка някогашен министър председател на Северна Македония Зоран Заев декларира, че в идните дни ще се занимава със основаване на нова стратегия на СДСМ за идните на 12 април парламентарни избори. По програмата към този момент се работи в съгласуваност с Радмила Шекеринска, заместител председателка на СДСМ.

Създали сме доста прекрасен документ и в този момент желаеме да го обсъдим с жителите и най-после да го приключим като наше заричане, дадена дума на жителите за идващите четири години, показва Заев. Той акцентира, че би трябвало да бъде направена добра селекция на претендентите за депутати, да бъдат проведени положителни щабове и всичко това да действа и да укрепи партията.

Заев акцентира, че новото предизвикателство за СДСМ е 50 на 50 посланичество на дамите в листите на СДСМ. Вярвам, че това ще бъде причина доста разочаровани хора да излязат да гласоподават и да поддържат това, декларирал Заев.

Вестник " Нова Македония " оповестява, че нощес в частна гинекологично-акушерска болница в Битоля е родено първото бебе във вода, способ, който за пръв път се ползва в Македония. Майката е от Битоля, а това е първото й дете, което е момиче. Майката и детето са добре. Раждането във вода се счита за различен способ, който постоянно се ползва в разнообразни клиники по света, отбелязва скопският вестник. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР