Пожарът в сунгурларското село Завет остави без дом баща и

...
Пожарът в сунгурларското село Завет остави без дом баща и
Коментари Харесай

Без дом на Бъдни вечер

Пожарът в сунгурларското село Завет остави без дом татко и тримата му синове. В навечерието на едни от най-светлите празници къщата на фамилията е изгоряла изцяло, а те са останали на открито единствено с облеклата на гърба. Пожарът потегля от печката, на която се отоплява фамилията. Огънят избухва рано сутринта и жителите на къщата безусловно са изскочили от леглата си на улицата.



19-годишният Димо излиза финален от горящата къща, събудил го татко му. За пожара първи алармират съседите.

Пожарната идва за към 50 минути, само че до момента в който огнеборците стартират да гасят пламъците, къщата към този момент не може да се избави. Три цистерни с вода са нужни, с цел да се потуши пожарът.

Инициативен комитет от селото е подготвен да помогне, тъй като сега фамилията спи в приземния етаж на къщата, само че от тавана капе вода. В къщата ток няма, хранят се при съседи. На Бъдни вечер също ще седнат на трапезата на свои другари.

Открили сме банкова сметка. Към кметството се образува предприемчив комитет, носят ни всевъзможни дарения – облекла, посуда, пари, сподели кметът на селото Христина Косева.

Има хора, които са подготвени да ремонтират безплатно покрива, само че са нужни строителни материали и парични средства. Хората са безапелационни, че покривът може да се възвърне за една седмица.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР