Пожарът на войната хвърля искри, които могат да подпалят нашата

...
Пожарът на войната хвърля искри, които могат да подпалят нашата
Коментари Харесай

Радев с безадресни критики за безродници и осквернители навръх Трети март

Пожарът на войната хвърля искри, които могат да подпалят нашата рогозка. От нас зависи да не го допуснем. Недопустимо е над България да се веят други флагове, с изключение на родния трикольор. Това съобщи президентът Румен Радев, представен от БГНЕС.

В началото на словото си, президентът напомни, че на тази дата преди 145 години възкръсна България.

„ Армията на съветския император Александър II съкрушава Османската империя. Днес за втора поредна година посрещаме празника, когато в Украйна бушува война. Днес се избиват мъжете, чиито предци дружно освобождаваха родината ни. Това е и наша болежка “, акцентира президентът.

Той предизвести, че пожарът на войната хвърля искри, които могат да подпалят и нашата линия.

„ Да не допуснем бесовете да обладаят нашите души, нашата тирада и нашите дейности. Недопустимо е над България да се веят други флагове, с изключение на родния трикольор “, съобщи Радев.

Той напомни, че преди век и половина възрожденците са се захванали да градят нова България. „ Стожерите на тази нова България бяха – просветата, армията, демократичният блян на Апостола и солидарното възприятие, че сме един народ в Мизия, Тракия и Македония. Днес всички тези стожери на държавността са подложени на офанзиви “, сподели Радев.

„ Намират се хора, които оферират да разоръжим армията в разгара на войната. Намериха се политици, които загърбиха нашите сънародници. Други се пробват да трансформират чистата и свята Република на Апостола в безконтролен политически спектакъл, а театърът в политика “, съобщи Радев.

Той акцентира, че „ войната с предишното е път към саморазрушаване “. „ Историята не е слугиня на политиката, тя е еднаквост, опит и ентусиазъм “, акцентира президентът.

Президентът Радев съобщи, че през днешния ден наш дълг е да запазим историята от безродници и осквернители.

„ Народ, който допусне да подменят историята му, е жертван да загуби свободата си. Нашето предопределение не е да я пренаписваме, нашата задача е да я съхраним, с цел да пребъде България “, прикани Румен Радев.

Тържествената заря инспекция е кулминационната точка на честванията на 145 години от Освобождението на България.

Преди да произнесе словото си, президентът и висш главнокомандващ на Българската войска одобри почетния строй на представителните елементи на армията.

Начело на знамената светини е Самарското знаме. От Освобождението до през днешния ден Българската войска няма пленено знаме.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР