Пожарът между бургаските села Изворище и Брястовец, на 30 минути

...
Пожарът между бургаските села Изворище и Брястовец, на 30 минути
Коментари Харесай

Пожарът в Бургаско е локализиран, но е задимено

Пожарът сред бургаските села Изворище и Брястовец, на 30 минути от „ Слънчев бряг “, е съвсем локализиран, само че напъните на огнеборците не престават.

Районът продължава да е мощно димящ, продължава да гори и самата гора. Силният вятър сложи село Изворище в огнен капан, оповестява БТВ.

Вятърът затруднил локализирането на ядрото на пожара. Цяла нощ пожарникари и доброволни се борят с пламъците. Хората били подготвени за евакуация.

„ Огънят е с 6-7 метра височина, тъй като гори борова гора сега. Много е неприятен вятърът. Вятърът е североизточен и е тъкмо в посока селото. Това е най-опасното, безусловно на 30 м от входа на село Изворище “, сподели кметът на община Бургас Димитър Николов.

Апостол от село Изворище будувал цяла нощ, тъй като се подготвял за евакуация. По думите му тази година за четвърти път гори пожар в тази област и това нямало да се промени, до момента в който не се вземат ограничения. Според него аргументите за пожара са доста. Той уточни, че до евакуация на хора не се е стигнало.

По данни на общината за осми път гори пожар в тази област. Това говорело за човешка немарливост. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР