Пожар в защитената местност Блатото край село Нова Черна, Силистренско,

...
Пожар в защитената местност Блатото край село Нова Черна, Силистренско,
Коментари Харесай

Пожар изпепели 3000 дка в защитената местност край с. Нова Черна

Пожар в предпазената околност " Блатото " край село Нова Черна, Силистренско, изпепели горска растителност върху 3000 декара повърхност , заяви Българска национална телевизия. Причината за случая е небрежна работа с открит огън.

Огънят е прогонил от местообитанията им фазани и други птици. Пожарникарите са съумели да спасят пчелини и да предотвратят разпространяването на пламъците към селото . Пожарът е овладян, само че към момента има тлеещи огнища.

Територията е част от влажната зона " Калимак - Бръшлен ". По думите на аграрни стопани тя не се поддържа и институциите не подхващат задоволително съществени ограничения за попречване на пожарите.
 Жена в Сливенско почина при пожар
Жена в Сливенско почина при пожар

По първични данни повода за пожара е късо съединяване

Златко Бончев - аграрни производител изясни, че локалните поданици са разговаряли неведнъж с общинските управляващи и са давали оферти за правила. Задължително ще би трябвало да се обезпечи защита за достъпа на всевъзможни лица във влажната зона. Втората мярка - наложително поддържане на просеки, с цел да може да се ограничи този пожар и то пълномащабни просеки, изясни още Бончев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР