Пожар в сушилния цех на фирмата за обработка на дървесина

...
Пожар в сушилния цех на фирмата за обработка на дървесина
Коментари Харесай

Няма опасност за живота на работниците, обгорени в пожара в сушилния цех в Горно Сахране

Пожар в сушилния завод на компанията за обработка на дървесина " Кастамону България " АД в село Горно Сахране, община Павел баня прати трима служащи в болница с разнообразни изгаряния, само че няма заплаха за живота им. Сигналът за произшествието е подаден на тел. 112 в 11,59 часа през днешния ден, в разгара на изборния ден. На него се отзоваха два противопожарни автомобила от Казанлък, които се оправиха с огъня.

Пожарът избухнал в сушилния завод, където при доста висока температура се суши дървен материал, в затворено помешение са се възпламенили доста ситни дървесни частици. По случая е формирано досъдебно произвеждане за индустриална повреда, споделиха от Районната прокуратура в Казанлък. Тъй като нямало замърсяване на въздуха, не се наложи в допълнение премерване на положението на въздуха в региона, съомщиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда в Стара Загора.

Избухналят огън засегнал трима от служащите, мъже, въпреки че в помещението имало и други хора. Пострадали са Мехмед Сечкин, на 30 години, който е с към 20 % изгаряния, 31-годишният Цанко Бурназов - с 18 % изгаряния, и Стефан Гуден, на 60 години, чийто изгаряния са най-малки - сред 6 и 8 %. И тримата обгорени са били в схващане и контактни, раните им са главно по лицата. За по-нататъшно лекуване те бяха изпратени в Клиниката по изгаряния на Университетската болница " Св. Георги " в Пловдив. Лекари от Спешния център в Казанлък, който първи им оказаха здравна помощ, считат, че няма заплаха за живота на хората.

Пострадалият Мехмед Сечков бил от Смолянско, сътрудниците му Цанко и Стефан са от близки села в региона - Дунавци и Горно Сахране.

От компанията " Кастамону България ", която е част от огромен турски холдинг, през днешния ден не додоха никаква информация за случая, аргументите за който ще се обясняват занапред. На портала на завода в Горно Сахране е залепена публикация, че няма да одобряват дървени стърготини сред 22 май и 3 юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР