Пожар в COVID отделението в Сливен взе три жертви. Загиналите

...
Пожар в COVID отделението в Сливен взе три жертви. Загиналите
Коментари Харесай

Цигара подпалила Ковид-отделението в Сливен

Пожар в Коронавирус отделението в Сливен взе три жертви. Загиналите са мъже на възраст 66, 70 и 81 години. Вероятната причина към този момент се счита запалена цигара от един от пациентите, стана ясно след диалог на здравния министър доктор Стойчо Кацаров с шефа на МБАЛ " Хаджи Димитър " в Сливен.

Сигналът за огъня е получен към 2.40 ч. тази нощ. Пламъците тръгнали от стая на четвъртия етаж. Евакуирани са и хора от прилежащи стаи. Бързата интервенция на пожарникарите е съумяла да предотврати още по-голяма покруса.

 „ Потвърждавам: три са жертвите в отделението. Сигналът е подаден в 2.39 ч. тази нощ. Веднага на място се отзовават два екипа. Горя стая на четвъртия етаж на болничното заведение в отделението за пациенти с COVID-19. Дежурен екип е останал на място до 04.20 ч. В болничната стаята са открити двама умряли и един потърпевш с голям брой изгаряния, който е откаран от екип на ЦСМП – Сливен, като по-късно е умрял от пострадванията. Евакуирани са шестима заболели от две прилежащи стаи в отделението. Пожарът не е тръгнал от кислородната апаратура ”, изясни шефът РД „ Пожарна сигурност ” Сливен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР