Пожар, предизвикат от печка на твърдо гориво, изпепели къщата на

...
Пожар, предизвикат от печка на твърдо гориво, изпепели къщата на
Коментари Харесай

Пожар изпепели къщата на семейство с три деца

Пожар, провокират от печка на твърдо гориво, изпепели къщата на семейство с три от пловдивското село Калековец. Огънят е погълнал безусловно цялата мебелировка на Теодора и Христо Герашеви и фамилията им.

Бедстващите хора, измежду които има и възрастен болен човек, краткотрайно са приютени на топло при родственици, написа в. " Телеглаф ".

Децата обаче нямат освен облекла и обувки, само че и учебници, тетрадки, които също са изгорели при пожара. Момчетата са на възраст 11, 12 и 14 години. Лаптопът им също е погубен от лумналата буря.

Междувременно от компанията, в която работят и двамата родители, са купили две каравани, които обаче към момента не са оборудвани, излиза наяве от Facebook групата “Забелязано в Калековец “.
свързани новини7096на 08.01.2020
В обществените мрежи хората от селото се сплотяват, с цел да оказват помощ на бедстващото семейство.

“На първо място търсим заслон. В момента хората са настанени на топло и уютно място, до момента в който намерим чартърен. Семейството е с 3 деца, момчета на 14 година, 12 година и 11 година От къщата за жалост не е останало съвсем нищо, дружно с нея са изгорени всички облекла, обувки, учебници, тетрадки и всичко, което би трябвало на едно дете “, пишат хора от селото.

Разкрита е и дарителска сметка, а локалното читалище се е трансформирало в самобитен пункт за събиране на даренията. Дарителската сметка: BG 28 STSA 93 0000 28 72 19 65
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР