Пожар остави без дом жена, двете й деца и възрастната

...
Пожар остави без дом жена, двете й деца и възрастната
Коментари Харесай

Семейство с малки деца остана без покрив след пожар в Старо Железаре

Пожар остави без дом жена, двете й деца и старата й майка в хисарското село Старо Железаре. Напълно унищожена от огнената буря е и прилежащата къща, в която живее сама 85-годишна жена. В обществените мрежи към този момент се провеждат хора, които оказват помощ на фамилиите с облекла и мебелировка. Нужни са обаче средства и строителни материали, с цел да може потърпевшите да възстановят изпепелените си къщи.

Старо Железаре, Хисаря

Пламъците потеглят на Димитровден, когато 76-годишната баба Димитра чества с родственици. Дъщеря ѝ първа вижда, че покривът на къщата гори.
Милена Динкова - щерка на пострадалата от пожара: Качва се на една стълба и стартира да полива с маркуч автоматизирано, само че защото това се развихря за елементи от секундата се струпват хора и споделят „ взимай всичко належащо и тръгвай ". Взима децата по пижами. Взима паспортите, бабата и излизат на открито.
На помощ се притичат съседи и непознати хора. Но стихията унищожава всичко.
Васила Недевска - съседка на потърпевшите: Имах възприятието, че огънят е на моята стреха. И единствено крещя " горим ".
Според хората огънят е тръгнал от прилежаща къща, в която имало газови бутилки, само че притежателите отхвърлиха коментар.
Милена Динкова - щерка на пострадалата от пожара: Едните споделиха, че е късо съединяване. Другите - нещо друго. Но като цяло знам, че има насъбрани неща там и гърмът две газови бутилки или една.
Самотната жена е настанена при родственици в Старо Железаре. А фамилията - в общинско жилище в Хисаря. Пострадалите ще получат и еднократна финансова помощ. В идващите дни доброволци ще стартират да разчистват отломките от пожара. А скоро ще бъде проведен и благотворителен концерт за потърпевшите хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР