Пожар избухна във вторник на Старата фондова борса в Копенхаген,

...
Пожар избухна във вторник на Старата фондова борса в Копенхаген,
Коментари Харесай

Пожар избухна в Старата фондова борса в Копенхаген

Пожар избухна във вторник на Старата фондова борса в Копенхаген, една от най-известните здания в датската столица, като погълна шпилата й, който се срути в сцена, напомняща пожара през 2019 година в парижката Нотр Дам, оповестява.

Части от покрива са се срутили и огънят се е популяризирал на няколко етажа на постройката, сподели шефът на пожарната работа в Копенхаген Якоб Ведстед Андерсен пред публицисти.

Няма известия за ранени, споделиха от полицията.

Виждаха се хора да изнасят огромни картини от постройката, с цел да спасят историческите артефакти от пламъците.

„ Ужасни фотоси от борсата. Толкова тъжни. Емблематична постройка, която значи доста за всички нас... Нашият личен миг в Нотр Дам “, написа министърът на защитата Троелс Лунд Поулсен на X.

Гъст сив пушек се издигна над града и се чуха сирени, когато на мястото бяха извикани служби за незабавна помощ. Около 90 наборници от Кралската лейбгвардия, армейска част, помагаха за отцепването и обезпечаването на полезности, споделиха военните.

Историческата постройка, чийто шпил е завършен като опашки на четири дракона, преплетени една в друга, е била в развой на ремонт и е била облечена в скеле, когато е избухнал пожарът.

В постройката в холандски ренесансов жанр към този момент не се обитава датската фондова борса, а служи като централа на Датската комерсиална камара.

„ В момента работим интензивно, с цел да спасим нашето историческо изкуство от борсата “, написа Търговската камара на X.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР