Пожар избухна в сграда от началото 17-и век в Копенхаген,

...
Пожар избухна в сграда от началото 17-и век в Копенхаген,
Коментари Харесай

Пожар избухна в старата сграда на датската фондова борса в Копенхаген

Пожар избухна в постройка от началото 17-и век в Копенхаген, в която допреди 50 години се e помещавала датската фондова борса, предадоха международните организации.

Сградата е една от забележителностите на датската столица и е известна туристическа атракция. Вследствие на пожара е рухнала нейната островърха кула (шпил). Тя се издигаше на 56 метра височина, във формата на опашките на четири дракона, преплетени една в друга.

Над централната част на Копенхаген се издигат големи кълба пушек. Обхваната от пламъци постройка е издигната през 1615 година. В нея се обитава централата на Датската комерсиална камара. Очевидци описват, че нейният шеф Брайън Микелсен е измежду тези, които са влезнали в горящата постройка, с цел да се опитат да спасят скъпи картини, изложени в нея, показва Асошиейтед прес.

Полицията в датската столица разгласи, че регионът на пожара е отцепен и всички, които се намират в постройките в региона, се изтеглят. Сред тях са и чиновниците, и посетителите на постройката на финансовото министерство на Дания.

В непосредствена непосредственост до горящата постройка на остарялата фондова борса се намира дворецът Кристиансборг, в който заседава Народното събрание на Дания. Една от неговите пристройки също е евакуирана, оповестиха датски медии.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР