Пожар горя в минералната баня в столичния квартал "Овча купел",

...
Пожар горя в минералната баня в столичния квартал "Овча купел",
Коментари Харесай

Горя минералната баня в Овча купел в София

Пожар пламтя в минералната баня в столичния квартал "Овча купел ", потвърдиха от пресцентъра на Столична община. Бързата интервенция на пожарникарите въпреки всичко е предотвратила цялостното заличаване на постройката, която е монумент на културата. Няма ранени хора при случая.

"Вътре няма електричество. Съмняваме се, че повода най-вероятно е немарливост при боравене с открит огън. ", показа пред Българска национална телевизия Димитър Атанасов, шеф промяна и контрольор в 6-а районна работа ПБЗН.

Сградата трябваше да бъде ремонтирана по Оперативната стратегия "Наука и обучение за образован напредък " и да бъде превърната в център за проучване на лечебните свойства на водите. Средствата бяха спрени при започване на месец април след одитен отчет на Европейската комисия.

Минералната баня в "Овча купел " е в окаяно положение и от години е затворена. Обитават я бездомници. В момента тече процедура по прехвърлянето на собствеността на Столична община. Докато процедурата не завърши, постройката няма да бъде ремонтирана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР