Пожар гори и в района на Сухото езеро в Рила

...
Пожар гори и в района на Сухото езеро в Рила
Коментари Харесай

Пожарът в Рила още не е загасен

Пожар гори и в региона на Сухото езеро в Рила на към 2000 метра надморска височина. Огънят е обхванал съвсем 5 декара суха растителност в мъчнопроходим регион над Рилския манастир.

Сигналът е подаден тази заран от екскурзиант. В гасенето с изключение на пожарникари вземат участие и чиновници на Югозападното държавно дружество и Национален парк „ Рила ".

Следобед левият фланг е бил овладян, а от другата страна към този момент огънят не може да бъде загасен поради мощния вятър. Наложило се е да се гаси на ръка с пръскачки, поради труднодостъпния терен. В гасенето беше включен и хеликоптер. Към момента битката с огъня е спряна и ще продължи на следващия ден сутринта. Най-вероятната причина за пожара е човешка немарливост.
 Вертолет се включи в гасенето на пожара край Сухото езеро Вертолет се включи в гасенето на пожара край Сухото езеро
Вертолет на Военно-въздушните сили се е присъединил в гасенето на пожара, избухнал през днешния ден край Сухото езеро в Рила. Това оповестиха от Министерството на отбра...
 Гасят пожара в Рила ръчно поради мъчнопроходим терен (СНИМКИ) Гасят пожара в Рила ръчно поради мъчнопроходим терен (СНИМКИ)
Пожар пламна в региона на Сухото езеро над Кирилова поляна в Рила. Гори клек и паднали от бурите борове на надморска височина от 2 000 м. До региона на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР