Пожар е избухнал в катедралата "Нотр Дам" в Париж СНИМКИ

...
Пожар е избухнал в катедралата "Нотр Дам" в Париж СНИМКИ
Коментари Харесай

Франция разследва кой подпали Нотр Дам

Пожар е избухнал в катедралата "Нотр Дам " в Париж СНИМКИ Туск: "Нотр Дам " е катедралата на цяла Европа НА ЖИВО: Рухна и втората кула на "Нотр Дам " Пожарът в "Нотр Дам " е сподавен ВИДЕО Френски милионери избавят "Нотр Дам " със 100 млн. евро Хвърчат коли за спешна помощ! Има потърпевши в Нотр дам

Държавният секретар на Министерството на вътрешните работи на Франция Лоран Нунес заяви, че управляващите организират следствие, с цел да открият какви са аргументите за огнения пъкъл, изпепелил катедралата Нотр Дам. Той добави, че пожарът е под надзор, само че към момента не е изцяло погасен, цитира думите му Reuters.

Нунес добави, че повода за пожара в една от главните забележителности на Париж все още не е открита,Началото на нещастието бе положено в 19 часа в понеделник, когато пламъците потеглиха от горната част на църквата. Пожарът докара до срутване на заострения връх на катедралата, висок близо 100 метра.

Катедралата “Света Богородица ” е един от знаците на Париж. Тя е издигната през 1163 – 1345 година и е едно от най-великите достижения на готическата архитектура. Дълга е 130 метра и е необятна 50 метра, а 3-етажните квадратни кули са високи 69 метра. В южната кула са ситуирани камбаните, най-голямата от които тежи 15 тона, а единствено езикът ѝ надвишава 500 кг. Стрелата е с височина 96 метра. Катедралата има превъзходен орган и съвършена звучност. Там всяка неделя в 17:30 часа се организират безвъзмездни концерти. Катедралата побира 9000 души. Тук през 1804 година е коронован за император Наполеон Първи, а през 1970 година е осъществено опелото на военачалник Шарл дьо Гол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР