Пожар е избухнал в хирургичния корпус на болницата Ал-Шифа в

...
Пожар е избухнал в хирургичния корпус на болницата Ал-Шифа в
Коментари Харесай

Al Jazeera: Пожар е избухнал на територията на медицинския комплекс Al-Shifa в Газа

Пожар е избухнал в хирургичния корпус на болничното заведение Ал-Шифа в линията Газа, на чиято територия израелските военни организират военна интервенция. Това заяви катарският ефирен канал Ал Джазира.

Според него израелските военни приканват стотици хора, приютили се в болничното заведение, посредством високоговорители да се изтеглят. Телевизионният канал оповестява още, че в медицинския комплекс се чуват изстрели, водещи до починали и ранени.

По-рано израелските отбранителни сили оповестиха военна интервенция в палестинската болница Ал-Шифа, ситуирана в линията Газа. Военните осведомиха, че „ интервенцията се организира след приемане на разследващи данни.

Те са посочили, че институцията се употребява от високопоставени членове на Хамас за терористични действия “. IDF също по този начин сподели, че нейните войски ще обезпечат филантропична поддръжка на популацията в региона на интервенцията и болничните пациенти, „ осигурявайки им храна, вода и медикаменти “.

Ситуацията в Близкия изток внезапно се утежни след проникването на бойци от радикалното палестинско придвижване Хамас от линията Газа на израелска територия на 7 октомври 2023 година, съпроводено с убийства на поданици на гранични селища и взимане на заложници. В отговор Израел разгласи цялостна обсада на Газа и стартира удари по линията и избрани региони на Ливан и Сирия, след което стартира сухопътна интервенция в анклава. Сблъсъци има и на Западния бряг.

Източник – Al Jazeera: /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР