Пожар е избухнал през нощта в Държавната психиатрична болница „Св.

...
Пожар е избухнал през нощта в Държавната психиатрична болница „Св.
Коментари Харесай

Пациент с цигара е предизвикал пожара в Държавната психиатрична болница

Пожар е избухнал през нощта в Държавната психиатрична болница „ Св. Ив. Рилски “ и по знамение не е приключил със жертви. Това написа във фейсбук страницата си шефът на болничното заведение доктор Цветеслава Гълъбова.

„ Тази нощ в нашата болница е имало пожар. Първо изгасва тока, тъй като се поврежда трафопоста. Екипът на ЧЕЗ идва доста бързо и отстранява повредата за към час. БЛАГОДАРЯ ИМ! В това време пациент - постъпил е неотдавна, болен с тежки обществени проблеми, за който естествено не е имало място за лекуване в някоя от софийските психиатрични клиники, с цигара възпламенява дунапреновия дюшек. И става пожара....Реакцията на дежурния личен състав - ЕДНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА И ЕДИН САНИТАР ЗА ТРИДЕСЕТ БОЛНИ, е светкавична. Заедно с ДЕЖУРНИЯ ЛЕКАР - ЕДИН ЗА СТО И ТРИДЕСЕТ БОЛНИ, уведомяват 112, стартират гасене с наличните ни пожарогасители и изтеглят всички заболели. Благодарение на тези смели и виновни хора няма потърпевши. Щетите са единствено материални.

БЛАГОДАРЯ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), Д-Р ИРИНА ЛАЗАРОВА, СЕСТРА СТАНОЙКОВА И САНИТАР АСЕН АНГЕЛОВ!!!

Благодаря от сърце и на екипите на пожарната и ЦСМП, отзовали се за броени минути на мястото и оказали помощ професионално и в точния момент. Ето какво ми сподели доктор Лазарова:

" Цвети, тази нощ всички институции реагираха доста бързо и професионално - ЧЕЗ, 112, пожарна, ЦСМП. И нашият личен състав се оправи доста бързо. Асен и Станойкова влизат в пожара и излизат с следващите заболели.. Докато гореше стаята и извеждахме болните, аз виждах ЦЯЛАТА МИЗЕРИЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПСИХИАТРИЯ. КАТО ПРИКЛЮЧИ ВСИЧКО СИ ПРЕДСТАВИХ КАК БИ ПЛАМНАЛА ЦЯЛАТА СГРАДА, КОЯТО Е ГРЕДОРЕД, КАК ЩЕ ГОРИ И КАКВО МОЖЕ ДА съдебна експертиза СЛУЧИ С ТЕЗИ 60 БОЛНИ "

Да, аз си мисля същото от снощи насам. До по кое време Господ ще ни пази от съществени проблеми. И съм гневна. Гневна съм не толкоз на поредицата служители, които през годините не свършиха нищо за нашите заболели, само че съм доста гневна и на тази част от съсловието, която години наред стопираше и към момента се бори срещу всевъзможни промени. Ако я нямаше вътрешната опозиция, щяхме да сме влезнали в двадесет и първи век, а не да лекуваме психологично заболели в гората, в затънтените селца и периферии на обитаемоте места.

Отново благодаря на всички за спасяването на хората!

А за другото - няма да се откажа, макар вътрешните съсловни съпротиви. И този път ще успеем да се оправим и психиатрията най-сетне да се появи на картата на медицинските специалности. “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР