Поискахме Светият Синод да вземе публична и ясна позиция по

...
Поискахме Светият Синод да вземе публична и ясна позиция по
Коментари Харесай

ГЕРБ иска Св. Синод да излезе с позиция за архимандрит Дионисий

Поискахме Светият Синод да вземе обществена и ясна позиция във връзка дейностите на отец Дионисий в Банкя. Това сподели в изказване водачът на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев, съобщи БГНЕС.
„ Имахме среща с основния секретар на Светия Синод. Тя бе във връзка декларация, която от името на Политическа партия ГЕРБ и младежката организация на ГЕРБ внесохме на вниманието на Светия Синод.
 От Системата ни убива разпънаха черен чаршаф пред дома на премиера Борисов От " Системата ни убива " разпънаха черен чаршаф пред дома на премиера Борисов
Майки от “Системата ни убива “ организираха нова протестна акция. След като през вчерашния ден блокираха хиляди на автомагистрала “Тракия&...
Това, което през вчерашния ден наблюдавахме в град Банкя – безбожното, за следващ път извънредно тъмно и неприлично държание на един човек, който към момента се зове български свещеник, ни потресе, освен като миряни, само че като хора, като жители, като поданици на този град, които към този момент месеци следят отвратителното държание и дейности на един човек, който стартира с ковчези в центъра на София, отслужи опело пред Министерски съвет, продължи с бесилки, с цел да стигне през вчерашния ден до черните драперии, които опъна пред дома на един жител, в който дом живеят децата му, внуците му.
Поведението, което припомня извънредно, обратно на това, за което той се афишира, точно дейностите на мафията от предишния век. Тогава по този начин са били сплашвани хората: с черни драперии, пердета, със знаци, които недвусмислено припомнят на гибел ", уточни Георгиев мотивът за срещата в Синода.
На въпрос на БГНЕС какво са поискали от Синода, Георгиев изясни, че желаят от там да заемат обществена и ясна позиция пред хората и да кажат какво е отношението на православната черква към Дионисий, както и какво следва оттук-нататък да се случи с него.
" Този човек е един рецидивист. Това е човек, който и преди митингите от предходната година е имал противообществени прояви, противоцърковни, противоканонични ", добави Георгиев.
 Архимандрит Дионисий: Избори, правени от Борисов, сигурно ще са компрометирани (ВИДЕО) Архимандрит Дионисий: Избори, правени от Борисов, сигурно ще са компрометирани (ВИДЕО)
Протестът не е желал единствено оставки. Протестът искаше цялостно разглобяване на модела " Борисов ", партия ГЕРБ и цялата тайфа на олигархично за...
Драгомир Младенов от младежката организация на партията добави, че в декларацията са задали няколко въпроса, на които чакат отговорите от страна на Синода.
„ Ние първо искахме да разберем дали архимандрит Дионисий съставлява българската православна черква? Как намират неговите каузи и дали расото и кръстът се съвместява с неговото обществено държание от юли 2020 година? “, попита той.
Младенов сподели още, че сега се намираме в пости, а това изисква да се смирим и да извиним, даже и на враговете си.
„ Ние сме доста озадачени от освен провокативното, а агресивното, нехристиянско държание на човек, който към момента има купата архимандрит “, добави той и напомни моментът когато Дионисий е трябвало да бъде ръкоположен за свещеник, само че това е провокирало митинги на миряни и настояването им е било почетено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР