Поисках срещата с главния прокурор Иван Гешев по искане на

...
Поисках срещата с главния прокурор Иван Гешев по искане на
Коментари Харесай

Нинова към ГЕРБ: Къде отидоха парите на народа от тройно поскъпналата за 10 г. вода?


Поисках срещата с основния прокурор Иван Гешев по искане на жителите на Перник. Те желаят да знаят водят ли се следствия, против какви длъжностни лица и по-специално, води ли се следствие за ремонта на язовирната стена. Получих такава среща, която след това беше анулирана. Видях причините, че прокуратурата се притеснява, че може да бъде употребена за политически цели, въпреки че аз още при настояването прецизирах, че настояването е на жителите на Перник. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Всички в Перник желаят да знаят кой е отговорен за положението, до което ги докараха и кой ще понесе отговорност. След анулацията на срещата зададох въпросите документално – от отговора ще зависи дали ще има правдивост и дали някой ще понесе отговорност, съобщи Нинова.

Тя разяснява и появилата се информация, че кметът на Перник Станислав Владимиров е отказал среща с водача на Българска социалистическа партия. Кметът на Перник се изрече неопитен - не съм желала среща с него. Той не може да откаже среща, която не му е желана, тъй че не мога да съм афектирана. Кметът да си гледа кметските работи, само че да не не помни, че той е определен като опция на ГЕРБ и неговото място е на страната на перничани, а те желаят да знаят кой е отговорен и кой ще понесе отговорност. Ние ще си свършим работата като парламентарна група, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Кметът е повдигнат и определен от Българска социалистическа партия. Разговорът с него е естествен, чуваме се от време на време. Тук се получи преиграване и се е изказал неопитен, в случай че в действителност е споделил, че отхвърля такава среща. А и въпросът с Перник към този момент не е единствено пернишки, той е народен въпрос, национална рецесия, добави социалистката.

Тя уточни, че претекстовете на Българска социалистическа партия за избор на съмнение против държавното управление са три. 500 000 души към този момент са без достъп до питейна вода в 21 век, а рецесията се разраства – безхаберно ръководство не ресурсите. Второ – боклуците, и трето – въздухът. Ще проведем онсултации и с другите партии, ще им представим претекстовете, а те, в случай че желаят, да ги поддържат и добавят. Работата на Народното събрание стартира на 15 януари, а за съвещания са ни нужни два дни, посочи Нинова.

Тя съобщи, че днешното изказване на депутата от ГЕРБ и ръководител на Комиисята по околна среда Ивелина Василева, че в България не са изгаряни болнични боклуци, ѝ дава учредения да упрекна ръководещите в прикриване на информация, застрашаваща здравето на българските жители. Лидерът на Българска социалистическа партия сподели документи с информация, поискана от социалистите от финансовия министър Владислав Горанов, от която се схваща, че у нас са импортирани тонове болнични боклуци от страни от Третия свят. Да отидат при Горанов и при премиера и да се схванат кой какво споделя и кой какво крие. Освен безхаберие, непросветеност и корупция, съзнателно прикриват информация, съобщи Нинова.

В Бобов дол се прави геноцид Внасят се големи количества отпадък, които се горят в локалния Топлоелектрическа централа. В града има взрив на хепатит А, има зараза от туберкулоза. Някой изкарва доста пари, с цел да трови българските деца с това нещо. Това с вноса на боклуците е текло с години. Няма никакъв надзор. Да отдат в Бобовдол и да кажат, че има сюжет за събаряне на държавното управление, а камионите с отпадък не напукват улиците им, единствено по този начин им се коства, уточни Корнелия Нинова.

10 години ръководят, никакви оправдания нямат. Прехвърлят в Перник всичко на ВиК сдружението – то е на 51% държавно, кой назначава управлението му. Цената на водата се е нараснала три пъти от 2009 година насам. Колко пари събрахте и какво направихте с тях. Защо единствено 1% от мрежата е сменена, а над 80% от водата по мрежата се губи? Къде отидоха тези пари, които събрахте от българския народ, обърна се Корнелия Нинова към ГЕРБ.

Тя е уверена, че всички от ПГ на Българска социалистическа партия ще поддържат вота на съмнение.

Нинова разяснява и идния избор на ръководител на Българска социалистическа партия в края на април. Ако съм подкрепена на 100%, това е тирания. Така е в ГЕРБ, не бих желала да съм Бойко Борисов. Предстои ни демокератична процедура, съобщи Корнелия Нинова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР