Похватът с контактна група според мен ще проработи, нищо не

...
Похватът с контактна група според мен ще проработи, нищо не
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Или не са ни разбрали, или се правят, че не са. Не предлагаме коалиция

Похватът с контактна група съгласно мен ще проработи, нищо не е изгубено. Това съобщи пред медии във Вълчидол, област Варна, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Като първата непосредствена заплаха той дефинира войната в Украйна и по тази причина в контактната група са хора с евроатлантически позиции, изясни Борисов.

По-рано през днешния ден на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция съпредседателите на " Продължаваме Промяната " обявиха, че ще бъдат градивна съпротива на кабинет на ГЕРБ.

" Или не са ни разбрали, или се вършат, че не са ни разбрали. Ние нито предлагаме коалиция, нито каквато и да е форма на другарство отвън това, което е потребно за страната ".

" Ситуацията е такава, че и на нови избори ще е отново по този начин. Надявам се, че разсъдъкът ще надделее. Затова и предложихме разновидността за контактни групи, които да създадат лист с значими за България неща, които ние да подсигуряваме по-късно ", сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ напомни какво изясни преди няколко дни и за какво предлагането за контактни групи съгласно него ще проработи.

" Първата и най-важна тематика е войната в Украйна, която чука на нашата врата и е в непосредствена непосредственост. Заплахи за нуклеарни удари, обстрел на Запорожие. Затова контактната ни група е от хора, които са се потвърдили пред нашите евроатлантически сътрудници със своите позиции. Излъчихме единствено двама - Росен Плевнелиев и Соломон Паси ", напомни Борисов.

Той посочи, че са " оставили вратата отворена " всеки, който пожелае от другите партии да вкара в преговорния екип човек.

Бойко Борисов сподели още, че не е чул " Продължаваме промяната " да приказват по тази тематика на брифинга си и по-специално за запазването на евроатлантическата ни ориентировка, както и " директно да подпомогнем нашите другари от Украйна ".

Втората предпочитана тематика, съгласно Борисов, е диверсификацията на газовите доставки.

" Нормално е след избори всички да сме в разнообразни настроения. Изборите демонстрираха, че народа сподели " Да " на ГЕРБ, само че не сподели ГЕРБ да ръководи самичък. Аз разбирам, че им е комфортно да ни приписват " Възраждане ", само че за нас, за разлика от тях - за мен е значимо какво мислят посолствата, тъй като те са директните изразители на политиката на тяхната страна и аз се преценявам с Брюксел и НАТО. Не чух от Политическа партия да приказват по тематиката за запазването на евроатлантическата ориентировка и директно да подкрепяме нашите другари от Украйна, както го прави целия либерален свят. Те даже увъртат и споделят, че с съперника на това - Българска социалистическа партия, ще вършат съюз ", съобщи Борисов.

Той прикани политическите водачи да се оттеглен, с цел да може контактната група да работи по-добре.

" Ако влезем по този начин разграничени и в Народното събрание, по какъв начин ще приемем бюджета? Асен Василев ще си приказва за нарастване на всичко без да има опция за това. Много одобрявам слогана на " Демократична България " - Доверете се на разсъдъка. Аз желая разсъдъкът да надделее. Движение за права и свободи е партия, която всичко, което изброиха през днешния ден от " Продължаваме промяната ", ще ги поддържа. И като ги поддържа, това коалиция ли ще бъде? Продължавам да си мисля, че някоя заран може да осъмнем с доста тежка злополука в Запорожие и тогава всички ще забравим какво друго сме си говорили, тъй като това ще е тематика номер 1 ", добави той.

Според него програмата, която показаха от " Продължаваме промяната " не може да се извърши със опазване на 3% недостиг в бюджета.

Относно поръчките за закупуване на самолети " Грипен ", Борисов разяснява, че съгласно него втората част на новата ни ескадрила би трябвало да е формирана от същия вид самолети като първата - Ф-16.

" Всички сме правили неточности, по тази причина в нашата вяра има и амнистия. И, дайте в този момент, по тематиките на контактната група да реализираме единодушие, с цел да може да ги вкараме след това в Народното събрание ", заключи водачът на ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР