"Поход за свобода" в подкрепа на жертвите на трафика на

...
"Поход за свобода" в подкрепа на жертвите на трафика на
Коментари Харесай

Поход за свобода в подкрепа на жертвите на трафик на хора в 18 български града днес


"Поход за независимост " в поддръжка на жертвите на трафика на хора провежда през днешния ден в 18 български града фондация "А21 България ".

Инициативата е най-мащабната улична осведомителна акция по казуса, като у нас тя се провежда за пета поредна година. Посветена е на Европейския ден за битка с трафика на хора (18 октомври) и задачата ѝ е да обърне вниманието на хората към мащабите на трафика на хора и търговията с човешки ориси у нас, както и да осведоми хората за Националната телефонна линия за битка с трафика на хора - 0800 20 100. На този номер могат да се подават сигнали непрекъснато и гратис всеки ден.

В София Походът ще се организира от 11 ч. Сборният пункт е НДК (пред Войнишия монумент, подложен на мястото на "1300 години България "). Шествието ще приключи в Античен комплекс "Сердика " с прожекция на късометражен документален филм, отдаден на трафика на хора.

Освен в София, Поход ще има и в Пловдив, Бургас, Плевен, Сливен, Благоевград, Видин, Монтана, Смолян, Кърджали, Ямбол, Пазарджик, Габрово, Силистра, Разград, Русе, Шумен и Никола Козлево.

"Поход за независимост " е годишно събитие, което се организира в 400 града в над 50 страни по целия свят и с това се трансформира в най-мащабната самодейност в поддръжка на жертвите на трафик на хора в света. Благодарение на ефикасните партньорства на фондация “А21 България” с Националната комисия за битка с трафика на хора, локалните комисии за битка с трафика на хора, Българският юношески червен кръст и превантивно-информационните центрове към локалните общини, за първа година България взима присъединяване в интернационалната самодейност на А21 с цели 18 града-домакини.

По данни от отчета за 2017 година на Националната комисия за битка с трафика на хора, България продължава да е главно страна на генезис за жертвите на трафик на хора, които са извеждани за трафик в чужбина. Според Европол страната ни към момента заема водеща позиция измежду страните в Европейски Съюз във връзка с брой трафикирани хора.

Резултати от обществения опит “Summerjobs”, извършен от фондация А21 сочат, че близо 99% от студентите в българските университети са уязвими. Има риск те да попаднат във форма на употреба при кандидатстване за сезонна работа в чужбина. Именно затова А21 за следващ път застава зад организирането и провеждането на осведомителната акция, която още веднъж ще събере жители, сътрудници, доброволци и лица, които поддържат идеята.

A21 България е световна неправителствена организация с представителства в 12 страни по целия свят, която съществува и в България към този момент 7 години. Сферата й на активност е битката против трафика на хора и актуалното иго, в което живеят над 40 млн. души по целия свят днес*. Усилията на А21 в работата против трафика на хора в и отвън България, са резултат на разбирането, че в XXI век не е възможно да има толкоз доста плебеи по света, повече след като и да било в човешката история. Поставяйки си амбициозната цел да няма жертви на трафик в България, А21 концентрира работата си в няколко съществени посоки на работа. Започвайки от училищен презентации, професионални образования, работа с доброволци, минавайки през обществени акции, публични събития и начинания и стигайки до ръководство на услуги, директна работа с жертви и опериране на ресурсна телефонна линия, организацията поставя старания и труд в разнообразни сфери на публичния живот по този начин, че информацията и знанието за предварителна защита от трафик да доближи до повече българи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР