Похитителите са освободили 53 души, включително жени и деца, които

...
Похитителите са освободили 53 души, включително жени и деца, които
Коментари Харесай

Бандити освободиха 53 похитени от тях в Нигерия

Похитителите са освободили 53 души, в това число дами и деца, които заловиха в рейс в, оповестиха локалните управляващи, до момента в който, към момента са неизвестно къде, съобщи Агенция Франс Прес.
Престъпните банди в северозападната и централната част на Нигерия усилиха броя на насилието през последните години, което се показва в похищение, обезчестяване и грабежи.
Миналата седмица тайфа похитени 53 души, в това число 20 дами и девет деца, които пътуваха с рейс в село Кунду в щата Нигер.
" Бях удовлетворен да получа 53-та... пасажери на рейса, които бяха отвлечени от въоръжени бандити преди седмица ", съобщи губернаторът на щата Нигер Абубакар Сани Бело в в Туитър късно в неделя.
Не е известно дали е бил заплатен откуп, само че държавните представители преди този момент са декларирали, че няма да платят подобен. " Имахме седмица на разговор, съвещания, упорита работа и безсънни нощи, тъй като трябваше да осигурим освобождението им в най-кратки периоди ", съобщи говорителката на губернатора Мери Ноел-Берже.
Освободените пасажери на рейса са прегледани от медици, преди да се съберат със фамилиите си, добави тя.
В обособен случай 42 души, в това число 27 възпитаници, бяха отвлечени от учебно заведение предходната седмица и към момента са в неопределеност.
 Бандити отвлякоха стотици възпитаници в Нигерия Бандити отвлякоха стотици възпитаници в Нигерия
Въоръжени лица, за които се счита, че принадлежат към незаконна тайфа, са отвлекли стотици възпитаници от техните общежития, дружно с някои...
" Учениците от държавния теоретичен лицей Кагара към момента са в ръцете на своите похитители, само че се прави всичко, с цел да се подсигурява тяхното освобождение ", сподели Ноел-Берже. Самолет, който трябваше да взе участие в задача за наблюдаване по отношение на възможна избавителна интервенция, се разруши в неделя покрай столицата на Нигерия Абуджа, убивайки седем души.
Миналата седмица нападателите убиха 10 души и отвлякоха най-малко 23 други в две обособени офанзиви в щата.
" Свидетели сме на такива офанзиви съвсем всеки ден и това е тревожно ", сподели Ноел-Берже тогава.
Въпреки разполагането на войски, смъртоносните офанзиви не престават. Бандите се движат значително от финансови претекстове и нямат изразени идеологически пристрастености. Но нараства загрижеността, че в тях са проникнали джихадисти от североизток, които водят десетилетен протест за основаване на ислямска страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР