Похитител призна, че е отвлякъл четиригодишната Клио Смит от къмпинг

...
Похитител призна, че е отвлякъл четиригодишната Клио Смит от къмпинг
Коментари Харесай

Психар отвлече 4-годишно момиченце и го затвори за 18 дни

Похитител призна, че е отвлякъл четиригодишната Клио Смит от къмпинг в австралийската пустота и я е затворил за 18 дни.

36-годишният Терънс Даръл Кели се призна за отговорен по едно само обвиняване, че е отвлякъл Клео от палатката на фамилията й в отдалечения къмпинг Blowholes покрай Карнарвон, Западна Австралия предишния октомври, оповестява „Дейли мейл“.
външна реклама
Полицията откри Клео сама в къща в Карнарвън 18 дни откакто тя изчезна. Търсенето й стана известно в целия свят и служителите на реда, които я откриха, плакаха от облекчение, когато на въпроса по какъв начин се споделя, тя им отговори: „ Казвам се Клео “.

Кели е изправен пред евентуална присъда от до 20 години затвор за принудително лишаване на дете на възраст под 16 години. След това той ще се яви в областен съд на Западна Австралия в Пърт на 20 март, където в последна сметка ще бъде наказан.



Кели е бил упрекнат и за други наказателни прегрешения, в това число нахлуване на държавен чиновник в деня след ареста му.
Похитителя обаче се е признал за отговорен единствено за едното обвиняване.

Клео беше открита жива и здрава при започване на ноември, 18 дни откакто изчезна от къмпинга и повече от 2 седмици беше оповестена за межународно търсене.

Тя се събудила към 1.30 часа сутринта и поискала вода, само че когато родителите й станали в 6 часа сутринта, дребното момиченце било изчезнало. Било е проведено търсене по суша, въздух и море, което не съумяло да откри никаква диря.



Пет дни след изгубването на четиригодишно дете полицията разгласи, че счита, че Клео е отвлечена и предложи премия от 1 милион $ (737 000 английски лири).

Въздействието на 18-дневния престой в дома на Кели освен върху Клео, само че и нейното семейство ще бъде прегледано по време на присъдата му.

Той ще остане в ареста в охраняема килия в пандиза Казуарина в Пърт и ще се върне в понеделник като един от най-опасните пандизчии в пандиза.

Клео беше избавена от заключен парцел единствено на минути от фамилния си дом на улица Тонкин в близкия град Карнарвън, на съвсем 500 благи (895 км) северно от Пърт.

На 3 ноември служителите на реда нахлуват в дома и намират дребното момиченце единствено в стая, физически невредимо и играе с играчки.

Кели беше задържан на близка улица почти по същото време. Твърди се, че е работил самичък с полицията, заявявайки, че няма връзка със фамилията на Клео.



Той беше закопчан и съпроводен от въоръжена защита и откаран с под наем полет от Карнарвон до Пърт след първото му явяване в съда.

Допълнителната защита беше въведена, откакто Кели два пъти беше приет в болница със самонанесени пострадвания, до момента в който беше в ареста.

Полицията в Западна Австралия е насърчила госпожа Смит да приказва за бъдещето на Клео с родителите на други деца, които са претърпели травматични събития.

„ Както при всички въпроси като тези, полицията на WA обезпечава непрекъсната поддръжка на фамилиите “, сподели говорителка.

Съдебният психолог Тим Уотсън-Мънро споделя, че има вяра, че може да е от изгода за родителите на Клио да беседват с други фамилии.

„ Мисля, че е ужасно, стига хората да имат предпочитание да приказват с тях “, сподели той. „ Това е като тип терапия.

Тези, които са претърпели контузия, постоянно са в най-хубава позиция да приказват с другите за своите прекарвания и наподобява се разпознават повече с тях по този метод. Те не са хора, които идват единствено от клинична, академична позиция. Те имат опит в действителния живот и наподобява е потребно за хората.“
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР