Погребението на Ангел Христов - единият от прочутите братя Галеви,

...
Погребението на Ангел Христов - единият от прочутите братя Галеви,
Коментари Харесай

Отлага се погребението на Ангел Христов, разследват как е влязъл в България

Погребението на Ангел Христов - единият от фамозните " братя Галеви ", беше проведено за през днешния ден в Дупница, само че е отсрочено поради следствие. Тялото е закарано за аутопсия в София, потвърдиха за Euronews Bulgaria от окръжната прокуратура в Кюстендил. Ангел Христов е умрял в имението си в село Ресилово.  

Издирваният с алена бюлетина от Интерпол се е прибрал в България преди дни. Не е ясно по какъв начин е минал границата без да бъде задържан. Обсъждат се два разновидността.  Единият е, че присъдата от пет години, която получи, е с изтекла отминалост - минали са повече от 10 години и той не е имал законови проблеми да се прибере. Втората е, че влезнал с подправен паспорт. В момента тече вътрешно следствие по случая.

Двамата с Пламен Галев изчезнаха преди 11 години, когато бяха наказани на 5 и 4 година затвор за рекет и изнудване. Точно преди да чуят присъдата си през 2012-та двамата изчезнаха. От този миг те са оповестени за интернационално търсене. Преди две години съдът в Кюстендил лиши имущество в общ размер на близо два милиона и половина от Пламен Галев и Ангел Христов. За коли, имущество, фирмени дялове и други не е имало легален източник на финансиране. Любопитното в тази ситуация е, че съдът лиши в интерес на страната редица парцели точно в Ресилово, Дупница и Сапарева баня на Ангел Христов и Пламен Галев.

 

Бивш началник на " Издирване ": Гранична полиция би трябвало да даде пояснение

По всяка възможност Ангел Христов е влезнал в България с подправени документи и изменен външен тип. Това съобщи за Euronews Bulgaria някогашният началник на звено " Издирване " към Министерство на вътрешните работи Красимир Занев. По негови думи отговорност би трябвало да се търси от Гранична Полиция, тъй като единствено през техните пунктове е допустимо да се влезе в страната. 

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР