/Поглеед.инфо/ Разговор специално за КМГ с Първия секретар на ЦК

...
/Поглеед.инфо/ Разговор специално за КМГ с Първия секретар на ЦК
Коментари Харесай

Александър Паунов: Убеден съм, че ръководството на ККП и КНР ще бъдат на висотата на историческите задачи, които трябва да се решават

/Поглеед.инфо/ Разговор особено за КМГ с Първия секретар на Централен комитет на Комунистическата партия на България /КПБ/ Александър Паунов във връзка „ двете сесии ” и тяхното значение за вътрешното развиване на Китай, както и за техния политически и стопански резонанс в международен мащаб.

В. Г-н Паунов, апелирам Вашият коментар за смисъла и целите на едно от най-важните политически събития, което се организира в Китай годишно, така наречен „ двете сесии ” –  смисъла и целите, които през актуалната година ще бъдат  на дневен ред?

О. В началото на месец март в Китай се организират „ Двете сесии ” – Общокитайското заседание на народните представители и на Националния комитет на Китайския национален политически съвещателен съвет имат историческо значение и резонанс, както в Източна Европа, където войната в Украйна чертае особена политическа наклонност, по този начин и в целия свят. Тази война обърна света, тъй като колкото повече войни - толкоз повече инфлация и декаданс, все феномени с нараснала трудност и напрежение.

Предмет на дебатите по време на по този начин наречените „ две сесии ” ще са най-важните проблеми, които са настоящи за китайското икономическо развиване. Но това е от голяма важност и за целия свят, заради огромната стопанска и политическа тежест на Китай в международното развиване. Модернизацията на националната стопанска система, скоростта на темпа на напредък са единствено част от общия проблем за структурата на стопанската система и обществото. В рамките на тези „ две сесии ” ще се съгласуват, координират и приоритизират темповете и пропорциите на стопанско развиване, а дружно с това ще бъде направена и осъществена смяна в управлението на КНР по метод, посредством който Комунистическата партия  на Китай решително ще поведе страната и народа към идващия интервал в тяхното развиване.

Политиката на „ социализъм с китайска специфичност ” демонстрира, че съхраняването на национална еднаквост е належащо изискване за напредък и сполучлива рационализация. Историята на китайското икономическо знамение демонстрира, че стопанската система не може да се развива сполучливо, без да бъде подхранвана от националната просвета и дух, съответни на съответния народ. Китайският опит изрично потвърждава, че всяка стопанска система е национална, че националната просвета „ вписва ” в себе си общите стопански трендове и им придава самобитна национална икономическа културна специфичност. Стожер на това сполучливо преплитане на общото и характерното изграждане  на нова икономическа сплав е, както демонстрира практиката, Китайската комунистическа партия и нейният пръв началник Си Дзинпин.

В. Кажете апелирам, като прочут български икономист, какво е Вашето мнение за икономическото развиване на Китай все още, за  задачите и вероятностите на неговото развиване през идващия интервал и основните предпоставки за това?

О. Нарастването на брутния вътрешен артикул /БВП/ е основен периметър на икономическото развиване. Ще бъде сложена цел динамично да се  покачва пози синтетичен индикатор в една комплицирана политическа година. Но това е изцяло достижимо посредством развой, който ще бъде ръководен от Комунистическата партия на Китай и Китайската Народна Република.

Китайската стопанска система по доста индикатори е към този момент първа света. За региона на Азия, тя е изрично по едно и също време решаваща и определяща за развиването освен за Китай, само че и за доста други страни. Безспорно е, че войните, където и да се водят те, от една страна ще поддържат висока скорост на Брутният вътрешен продукт, доколкото производството на оръжие и муниции ще се развиват с подобаващи високи темпове. От друга страна, ще се трансформира структурата на стопанската система и обществото, които ще „ дърпат ” този ритъм надолу. Ето за какво са нужни политическа мъдрост, само че и воля при отстояването на определената политика на „ социализъм с китайска специфичност ” при потребление на такива принадлежности, като „ Един пояс – веднъж ” и други съответни на съвестността политически начинания.

Да, следва военна и комплицирана година. Ние сме уверени, че КНР ще реализира динамичен растеж на брутния вътрешен артикул, че ще се оправи с провокациите на Съединени американски щати в Южнокитайско море и остров Тайван. Вярваме в обединен Китай и сме уверени в правилността на решенията, които ще бъдат взети на „ двете  сесии ”.

Разработената от Генералния секретар на Централен комитет на ККП Си Дзинпин доктрина за световната цивилизация приказва за отговорността, която Китай съзнателно  взема върху себе си. Ролята на водач в стопанската система, в общественото развиване, в научно-техническия напредък е осъзната и призната като виновна и  е образец за други нации. Няма и не може да има глобализация и демократизация единствено на един единствен модел – този на Съединени американски щати или този на Западна Европа. Тъй както хората и народите имат разнообразни лица, така както страните и техните нации имат съответна траектория на развиване и държание, по този начин и всяка глобализация и всяко  народовластие /демокрация/ неизбежно имат национална специфичност. Няма и не може да има  единствено един единствен модел на развиване, с цел да запази устойчивостта си. Съвременният свят се нуждае от многообразие, а не унификация сходна на САЩ  и Европа. В опита да се наложат национални модели върху международното развиване прозира пренебрежение и занемаряване на културните полезности на обособените нации.

Едновременно с това, технологическото развиване има свои императиви – то е доста по-бързо в сравнение с е развиването на неговите регулации. Тук образецът на Китай е значим за цялото човечество – колкото повече хора вземат участие в ръководството,  толкоз по-ефективна е страната и толкоз по-витална е демокрацията. Умението да се обвързва партийната линия на Комунистическата партия на Китай с държавната политика на Китайската Народна Република е добър урок за всеки виновен политик.

Икономическият напредък ще носи белега на войната в Украйна, на възходящото напрежение в Южнокитайско море, растежа или спада на икономическата интензивност на търговските  сътрудници на Китай.

Световната инфлация е световен проблем и държавното управление на Китай, като международен водач,  неизбежно ще търси решения за това по какъв начин тя да се понижи в народен и международен проект. Правителството неизбежно би трябвало да работи в условия на неустановеност, както систематична, по този начин и ситуационна. Системната неустановеност произтича от природата на капитализма, а ситуационната – от лихви, кредитна агресия и търговски цикъл.

Китай е неоспорим водач, както в света, по този начин и в Азия, където под негово управление се консолидира на равноправни основи цялата Азиатска стопанска система, а около нея и стопанската система на модерна Африка. Това е доста значително предизвикателство пред цялото държавно управление на Китай.

В. Кои са, съгласно Вас, най-сериозните провокации, пред които държавното управление и управлението на КНР ще би трябвало да се изправят?

О. Войната ще остане изключително важен проблем пред държавното управление. При това, тя ще бъде на няколко фронта – да продължи дейно китайския проект за дипломатическо решение на спора в Украйна, решение на казуса с Тайван в сходство с концепцията за обединен Китай и решенията след  Втората международна война. Съгласно тези решения през 2025 година, доколкото имаме информация, по кротичък път Тайван следва да се причисли към континентален Китай.

Много значим проблем пред китайското държавно управление ще бъде вътрешната обществена и икономическа политика: от една страна, евентуално, ще продължи консолидацията към Комунистическата партия на Китай и държавното управление на КНР, а от друга – технологиите и тяхното контролиране ще изисква мъдра научно-технологична и просветителна политика. Колкото по-висок е относителният дял на богатите и среднозаможни жители на републиката, толкоз по-диференцирано и разнообразно става обществото. И тук политиката ще се трансформира в изкуство. Трудно се хармонизират и целенасочват интересите  и опциите на китайското население.

Позволете ми да изразя увереността си, че управлението на Китайската Комунистическа партия и Китайската Народна Република ще бъдат на висотата на историческите задания, които би трябвало да вземат решение.       

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед4909 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед12871Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед20034Доц. Александър Сивилов: Ако не се направи нещо доста бързо, Европа ще се разпадне стопански!Алтернативен Поглед41178Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед53666Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед378358Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед161581Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед125359Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117977Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102801Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев35569 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР