Поетесата Надежда Захариева се нарежда сред любимите автори на поколения

...
Поетесата Надежда Захариева се нарежда сред любимите автори на поколения
Коментари Харесай

Поетесата Надежда Захариева: Душата ми е цяла в пукнатинки…

Поетесата Надежда Захариева се подрежда измежду обичаните създатели на генерации българи, фенове на поезията. Особено впечатлен от гения й е сантименталният стихотворец Дамян Дамянов, който се влюбва толкоз мощно в нея, че й предлага брак. Навремето връзката им хвърля всички в потрес, само че макар прогнозите, че двамата не могат да имат взаимно бъдеще, фамилният им живот продължава цели 35 години до гибелта му, и имат три деца.

 

За себе си споделя, че надалеч не е придирчива към подаръците на Съдбата и добавя, че щом нещо се е случило, то е трябвало да се случи. Понася безмълвно следствията от грешките си и се старае да не ги повтаря.

 

Особено доста държи на околните си хора, а останалите дели на такива, на които държи и на такива, на които не държи. Не държи всички да я познават или обичат, за нея е значимо да обича всички хора към нея такива, каквито са. И не си разрешава да ненавижда даже и тези, които са я наранили с дейности или думи.

 

По мотив брачна половинка й, за който споделя, че си бил „ изпушил “ белите дробове, поетесата споделя, че човек не може да се сложи на мястото на другия и добавя, че хората си фантазираме, че познаваме някого и не желаеме да повярваме, че това, което считаме за истина за някого е интерпретация на сетивата ни, а интеграцията е резултат от нашите показа, илюзии, предразсъдъци и предубеждения. Признава, че с помощта на многото изчетени книги си е дала сметка, че персоналният ни опит не е задоволителен, с цел да си фантазираме, че разбираме живота и индивида, тъй като съдим за другите по себе си. Когато чуе от някого за себе си, че е такава или онакава, незабавно си дава сметка какъв е индивидът против нея.

 

Към днешна дата Надежда Захариева дефинира като нейни съквартиранти цветята и даже си имат персонални имена. И въпреки да е наясно, че те не заместват хората и от тях да не чака това, което й дава общуването с хората, те са форма на живот, внасяща уют в дома й.

 

Към днешна дата терзанията й са свързани само със здравословните й проблеми. И в типичния си жанр с възприятие за комизъм прибавя, че в здравословен проект всяка година се подрежда с нещо ново. Признава, че не помни всички сънища, а единствено най-интересните от тях, които имат и известна доза знамение. На 9-годишна възраст сънувала по какъв начин таванът се стоварва върху главата й, незабавно скочила от леглото и единствено момент по-късно възглавницата й бива затрупана от паднали части мазилка от тавана…

 

Категорична е, че по-мъчно от това да си брачна половинка на прочут стихотворец, тъй като те обезличава, е да си дете на прочут стихотворец.

Инфо: Уикенд

Тагове: Надежда Захариева поетеса Дамян Дамянов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР