Поетът Петър Чухов е седмият носител на националната награда за

...
Поетът Петър Чухов е седмият носител на националната награда за
Коментари Харесай

Петър Чухов с награда за лирика “Иван Пейчев”

Поетът Петър Чухов е седмият притежател на националната премия за поезия “Иван Пейчев”. Той я завоюва със стихосбирката си “АДdicted ”, която беше отличена измежду 103 изпратени книги от 82-ма създатели. Творецът получи плакет “Ангелско перо ” и чек за 1500 евро от кмета на Шумен Любомир Христов. Преди това беше почетена паметта на поезия Иван Пейчев пред барелефа му до Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”.

Присъждането на премията беше съпроводено с креативно напрежение сред членовете на журито, каквото не се е случвало през годините. Съюзът на българските писатели провокира прегласуване и второ съвещание на журито за избор на лауреат. То удостовери Петър Чухов, а членовете на Съюз на българските писатели не подписаха протокола.

Поетът не скри, че се усеща малко неловко, поради свадите, само че приема премията, поради “коравата позиция” на шуменските членове на националното жури, които са посочили, че при отсъждане на една литературна премия не трябва да се употребяват нелитературни причини. Категоричен е, че литературните състезания би трябвало да бъдат опазени от извънлитературни съображения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР