Поетът Добромир Банев прегърна с думи своята близка приятелка Катерина

...
Поетът Добромир Банев прегърна с думи своята близка приятелка Катерина
Коментари Харесай

Добромир Банев към Катето Евро: Благодаря за добротата и приятелството

Поетът Добромир Банев прегърна с думи своята близка другарка Катерина Евро, която през днешния ден чества рожден ден. Може би е малко известно, само че двамата са неразделни повече от 20 години и се поддържат в тщастие и компликации.

Ето какво написа Добромир Банев за скъпата си рожденица, текстът е възложен особено на Lupa.bg:

Има дами, които не можеш да отминеш на улицата. А когато жена като Катето Евро се е потвърдила като същинска звезда, няма по какъв начин забравиш очите ѝ, нейната добрина и забележителен възторг, с който безусловно заразява всички свои близки и другари. Приятелството, което носи в сърцето си, е огромно. В него има място за доста от обичаните ѝ хора, даже когато някои тях волно или несъзнателно я разочароват по един или различен метод.



Защото Като е извънредно кардинален човек и отстоява истината. Да умееш да прощаваш думи и недомислени действия е демонстрация на благотворителност. При нея я има в остатък. Тя може да даде последната си стотинка, с цел да нахрани някого, може да те успокои, да ти вдъхне религия и вяра, че проблемите ще бъдат решени, защото животът е непрекъсната битка, а борбите, които водим, нямат край.

Научила е мнозина, че би трябвало да даваш, с цел да получаваш; че би трябвало да се отнасяш към недоразуменията умно, защото насъбраният опит постоянно би трябвало да ти дава сили да продължиш напред. Тя не лъже, не клюкарства, не си измисля неща, с цел да наподобява забавна, и всъщност е най-цветният човек, който съм срещал.

Казват, че е „ национална “, тъй като няма случай, в който да не я спрат на улицата и тя да не отдели от скъпото си време, с цел да си поговори с някого, да си създадат обща фотография, да се разделят като другари с най-неподправена целувка – израз на всичката обич, която Катето носи в себе си.



Катерина Евро е дамата, с която желая да оставам на всички места. Не единствено на брега на разчувстваното море, което осъзнава, че е септември, а на всички места, където е нашето общо „ там “ – място за щури забави, диалози през доста смях и увереността, че тя в никакъв случай и при никакви условия няма да те съобщи.

Честити 66, Кате! Да си здрава и все по този начин да покоряваш безумния свят, в който ни е отредено да бъдем себе си. Останѝ, каквато си, а аз ще оставам с теб на всички места, където любовта ти не свършва. Благодаря за добротата и другарството!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР