Поетапно спиране на електрозахранването на обекти на ВиК-Шумен започва на

...
Поетапно спиране на електрозахранването на обекти на ВиК-Шумен започва на
Коментари Харесай

Хиляди абонати остават без вода от утре заради неплатени сметки за ток на ВиК-Шумен

Поетапно прекъсване на електрозахранването на обекти на ВиК-Шумен стартира на 17 май 2023 година по искане на сегашния снабдител на електрическа енергия на водоснабдителното сдружение - " Кумер " ООД.

Прекъсването на тока ще засегне помпени станции, което значи, че редица клиенти на ВиК-Шумен ще останат без водоподаване поради неплатени отговорности на сдружението, оповестиха от " Енерго-про ", като обясниха, че крайната мярка се подхваща от доставчика на електрическа енергия за ограничение на насъбрания досега голям дълг за употребявана електрическа енергия.

В известието се изяснява, че електроразпределителното сдружение " ЕРП Север " от групата " Енерго-про " като лицензиран мрежови снабдител за региона е задължено по закон да извърши настояването на доставчика за прекъсване на тока заради неплащане на сметките и ще се съобрази с това.
 Белодробната болница във Варна остава без ток и с дълг от 77 хиляди лв. към ЕНЕРГО-ПРО
Белодробната болница във Варна остава без ток и с дълг от 77 хиляди лв. към ЕНЕРГО-ПРО

От ЕНЕРГО-ПРО са определили краен период 21 ноември 2022 година за погашение на отговорностите

По авансово направен график ще бъде преустановено електрозахранването на помпените станции, които подават вода за следните обитаеми места: Шумен - част от града, главно по-високите елементи, почти една трета от обитаемото място; Велики Преслав - съвсем целият град; Нови пазар - част от града, главно по-високите елементи, почти една трета от обитаемото място; част от обитаемоте места в общините Хитрино, Каолиново и Венец.

Ако " Кумер " ООД изиска възобновяване електрозахранването, " ЕРП Север " има подготвеност неотложно да го направи, като се има поради, че стартирането на тока няма да докара до мигновено възобновяване на водоподаването заради неналичието на сходна техническа опция на помпените уреди.

На уеб страницата на ЕРП Север са оповестени уведомления за първичните изключвания в посочените региони: 17.05.2023 година - от 10:00 ч. до 14:00 ч.; 18.05.2023 година - от 10:00 ч. до 16:00 ч.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР