Поемат 30% от таксите в магистърската програма по бизнес анализ

...
Поемат 30% от таксите в магистърската програма по бизнес анализ
Коментари Харесай

ВУЗФ и ERP Academy финансират студенти по бизнес софтуер

Поемат 30% от таксите в магистърската стратегия по бизнес разбор и ERP

Първата в България ERP магистратура стартира нов банкет на студенти с упоритост за кариера в сектора на бизнес софтуера

Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и просветителната организация ERP Academy ще финансират 30% от таксите на всички студенти в магистърската стратегия „ Бизнес разбор и ERP решения ” за академичната 2018/2019 година. Това е следващата самодейността, обвързвана с разпространение на бизнес софтуера като перспективна за професионална реализация област в България.

Практиката демонстрира, че от ден на ден предприятия, банки, търговски вериги и други компании интензивно внедряват бизнес софтуерни системи и фирмите, които осъществят плановете, непрестанно търсят готови фрагменти. Заплащането на такива експерти е доста над междинното за страната, акцентират специалистите от сектора.

Бизнес софтуерът дава опция за доста добра професионална реализация, а заплатите са над междинните за страната, споделя доцент доктор Наталия Футекова

Магистърската стратегия „ Бизнес разбор и ERP решения ” на ERP Academy и ВУЗФ е единствената профилирана стратегия в Европа, която предлага образование и преглежда най-популярните ERP платформи и решения от висок клас. Тя е на равнището на MBA стратегиите, а измежду преподавателите са представители на някои от най-успешните компании в бранша в България като SAP, Oracle, ERP.BG, Balkan Services, BG Business Solutions, SBS, Team Vision, Tame Chaos Consultanrs, NearSoft Europe, FTS Bulgaria, както и консултанти от водещи интернационалните компании.

„ Заедно с Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси създадохме магистърската стратегия като отговор на все по-нарастващата липса на подготвени фрагменти в областта на бизнес софтуера. Решихме да обединим напъните на разнообразни специалисти и компании, с цел да разпространяваме специалностите в този бранш като перспективни за развиване – опцията за доста добра професионална реализация е огромна, а заплатите са над междинните за страната. Според нас, това са и две задоволително огромни аргументи младежите да изберат да се осъществят в България, а не да напущат страната в опит да получат по-добри благоприятни условия в чужбина ”, сподели доцент доктор Наталия Футекова – създател на ERP Academy.

По нейните думи, с изключение на практическото образование преподавателите в магистратурата се стараят да учат студентите на отворено отношение към смяната, сериозно мислене и дарба за учене през целия живот. Именно това е новата роля на образованието – вместо да възпитава положителни служащи в избрана сфера, да основава сериозно мислещи и отворени към смяната човеци, които ще са способни да се оправят с разнообразни видове задания, според от изменящата се среда, добави Футекова.

Създаването на мост сред образованието и бизнеса е цел на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси, съобщи Детелина Смилкова

„ Създаването на мост сред образованието и бизнеса, който да даде опция на нашите студенти да стартират своят кариера още по време на образованието си във ВУЗФ, е наша запазена марка и цел, която продължаваме да реализираме. Магистратурата „ Бизнес разбор и ERP решения ” е един подобен образец и си заслужава повече младежи да имат опция да се запишат. Именно по тази причина ВУЗФ и ERP Academy ще финансираме 30% от образованието им ”, съобщи Детелина Смилкова – вицепрезидент на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ).

Все повече младежи се интересуват от ERP магистратурата, тъй като тя им предлага теоретична и практическа подготовка, както и кариера в една от най-перспективните области на пазара на труда. Повечето претенденти за новата магистърска стратегия са привлечени главно от обстоятелството, че тя разрешава на студенти без познания по програмиране да се развиват в софтуерния отрасъл и да създадат сполучлива ИТ кариера.

Освен младежи, които в този момент избират своето кариерно развиване, интерес към магистратурата демонстрират и към този момент осъществени на пазара на труда експерти, които търсят благоприятни условия да надградят своите познания. Не на последно място запитвания към програмата има и от представители на компании, в които следва внедряване на ERP система.

Магистърската стратегия „ Бизнес разбор и ERP решения ” следва западния модел на преподаване, като от студентите се изискват решение на действителни бизнес проблеми и присъединяване в ролеви игри. Програмата включва образование по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM, бизнес анализите и ръководството на огромни масиви от данни, обединените връзки, мобилните приложения, IoT, бизнес връзките и други Бе въведен и нов предмет „ Управление на персонални данни ”, който преглежда регламента за ръководство на данните GDPR, влезнал в действие на 25 май т.г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР