Поемането на нов държавен дълг няма логично финансово обяснение. Това

...
Поемането на нов държавен дълг няма логично финансово обяснение. Това
Коментари Харесай

Поемането на нов дълг няма логично финансово обяснение

Поемането на нов държавен дълг няма разумно финансово пояснение. Това съобщи специалистът проф. Христина Вучева за ходовете на Министерството на финансите на пазара на държавни скъпи бумаги.

Както "Банкеръ " към този момент писа, ведомството емитира две излъчвания ДЦК – 10.5 и 20-годишни облигации от по 200 млн. лв.. Всъщност общият размер нов дълг, който страната пое от вътрешния пазар, е 300.6 млн. лв.. По неофициална информация този дълг бе стихотворец поради покупката на нови изтребители от Съединени американски щати. Впоследствие обаче министър председателят Бойко Борисов разгласи, че държавното управление ще предложи актуализация на държавния бюджет, в случай че се стигне до подписване на контракт с Вашингтон.

"Напълно е допустимо да се платят от фискалния запас. Към момента в него има 10.7 милиарда лева и даже да се извадят тези 5 милиарда лева, които по закон не могат да се пипат от запаса, отново има задоволително пари, които могат да се употребяват ", изясни проф. Вучева.

Министерството на финансите разгласи, че към края на май остатъкът в бюджета е близо 3 милиарда лв..

По тематиката за партийните дотации Христина Вучева съобщи, че би трябвало да се направи финансиране на партиите, което би им осигурило обикновено битие. По думите ѝ демокрацията и политическият живот не могат да съществуват без партии, а също по този начин те би трябвало да са в някаква степен свободни, самостоятелни от външни въздействия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР