Поемам ангажимент да съдействам за това увеличението на заплатите да

...
Поемам ангажимент да съдействам за това увеличението на заплатите да
Коментари Харесай

Ананиев увери сестрите, че ще съдейства за по-бързото увеличение на заплатите

" Поемам ангажимент да спомагам за това нарастването на заплатите да се случи допустимо най-бързо ". Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на среща с представители на протестиращите медицински сестри.

Двете страни се споразумяха това да се случи в период от 20 дни. Министърът даде обещание на протестиращите, че незабавно откакто разполага с анализите ще ги запознае с данните и с последващите ограничения, които министерството ще предприеме.

По думите му държавното управление оказва цялостна поддръжка на бранша, като доказателство за това са отпуснатите от Министерски съвет спомагателни 30 млн. лева за нарастване на заплатите на медицинския личен състав и най-много на тези на експертите по здравни грижи.
 Медицинските сестри стачкуват за почтено възнаграждение
Медицинските сестри стачкуват за почтено възнаграждение

Медсестрите работят качествено и желаят съответни заплати

Ананиев означи, че на лечебните заведения са изпратени планове на средствата, които те ще получат през актуалната година.

Предстои управленията на лечебните заведения и синдикатите по места да реализират консенсус за увеличението на работните заплати.

Ананиев изясни, че ще се срещне с шефовете на всички лечебни заведения с над 50% държавно присъединяване в капитала, както и там, където е належащо, ще беседва с кметовете на общини, с цел да бъде процесът финализиран по-бързо.

По отношение премахването комерсиалния темперамент на лечебните заведения Ананиев разяснява, че екипът му споделя същото разбиране. Идеята е лечебните заведения да станат non-profit , което значи при положение на осъществени повече доходи от разноските, разликата да бъде реинвестирана в здравната система.

Припомняме, че по-рано през днешния ден към 50-60 медицински сестри се събраха на народен митинг пред постройката на Министерство на здравеопазването в София. Протестни дейности имаше и и пред общините в градовете на страната.

Те упорстват за по-достойни условия на труд, съответно стартово възнаграждение от най-малко две минимални заплати в размер на 1120 лева . и в допълнение възнаграждение за работа в интензивно и незабавно поделение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР