Подводницата Титан“ вече няма кислородни запаси, сочат изчисленията на бреговата

...
Подводницата Титан“ вече няма кислородни запаси, сочат изчисленията на бреговата
Коментари Харесай

Какво се случи с „Титан? Пет злокобни, но възможни сценария

Подводницата „ Титан “ към този момент няма кислородни ресурси, сочат изчисленията на бреговата защита. Те са свършили в 14:18 ч. българско време.

Германското издание „ Билд “ показва пет сюжета, съгласно които е допустимо да се е стигнало до нова смъртоносна покруса.

Гмуркането до останките на " Титаник " е рисково - те се намират 3800 метра дълбочина на дъното на Атлантическия окен.

Взаимодействие с животно

Морските дълбини са неразучен свят. В него живеят великански калмари с дължина до 18 метра, изключително край Нюфаундленд, където изчезна подводницата. Със своите великански гигантски пипала, те могат да обхванат цялата подводница.

Има доста страховити животни, които живеят в дълбокото море. Сред тях са калмар върколак, риба фантом, дълбоководен морски демон.

Според откривателите милиони дълбоководни типове към момента не са ни познати.

Дълбоководно животно може да се е закачило за някой от кабелите и маркучите, открити от външната страна на подводницата. То може да ги е развалило, а подводницата да е изгубила дарба да маневрира.

Сблъсъкът на " Титан " с останките на " Титаник " бързо би имал опустошителни последствия.

" Ако има недостатък или цепнатина в част от подводницата, натискът бързо я сграбчва и я смачква “, разяснява Райън Рамзи, който ръководи подводница в английския флот в продължение на 23 години.

Някой е реагирал прочувствено

В дълбокото море царува цялостен мрак. Петимата жители на дребната подводница са притиснати един до различен в тясното пространство. Не е за хора с клаустрофобия. А за всеки преживяването би било извънредно натоварване на душeвността.

При зародила рецесия някой от затворените вътре хора може да изпусне нервите си. По този метод той може да заплаши останалите пасажери и цялата подводница.

„ Ситуацията в такива плавателни съдове е още по-екстремна, тъй като всичко е още по-тясно. Това може да бъде огромен проблем при „ пасажери “, които не са минали интензивно образование за спешни обстановки. Трудно е да се каже дали пасажерите, които са се присъединили в това премеждие с доста пари, ще запазят успокоение и ще следват значимите указания, когато има рецесия на борда “, разяснява пенсионираният капитан на фрегата Юрген Вебер.

Огън

Възможно е да се е запалила батерия в бордовата електроника. Пламъците биха погълнали неотложно кислорода, а димът ще задуши жителите.

Дълбоководно течение

Някое от непредвидимите дълбоководни течения може да улови подводницата и тя бързо да бъде отнесена поради дребните си електрически напредвания.

Без контакт с кораба майка и сонарните буйове, екипажът е объркан в черната празнина на дълбокото море. Може би даже няма да знае кой е пътят нагоре, тогава няма да може да тръне към повърхността.

Предупрежденията на Камерън

Едва ли някой познава останките от „ Титаник “ толкоз добре, колкото режисьорът на едноименния филм Джеймс Камерън. Трикратният притежател на „ Оскар “ прави 33 дълбоки гмуркания край Нюфаундленд.

И защото знае риска, насочва предизвестия още през 2011 година пред " Ню Йорк Таймс ", като споделя " Това е пътешестване към едно от най-безмилостните места в света. Ако нещо се случи, оставате сами. Не можеш да се обадиш на пътна помощ, с цел да пристигна да те вземе “.

Въпреки това схваща очарованието на преживяването, което притегля хората към „ Титаник “, осведоми bTV. „ Да видиш това, което човек в никакъв случай не е виждал до момента, е по-зрелищно от " аления килим и целия искра към него ", споделя Камерън.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР