Подводница с туристи, отищли да видят потъналия кораб Титаник, изчезна

...
Подводница с туристи, отищли да видят потъналия кораб Титаник, изчезна
Коментари Харесай

Подводница с туристи на експедиция до потъналия Титаник изезна в Атлантическия океан

Подводница с туристи, отищли да видят потъналия транспортен съд " Титаник ", изчезна в Атлантическия океан, оповестява Би Би Си. На борда е имало 5-има души, а кислородът им е задоволителен за 4 дни.
Контактът с плавателния съд е загубен към час и 45 минути след потапянето му до крайбрежията на Югоизточна Канада в неделя сутринта, заяви бреговата защита на Съединените щати. 
„ Местоположението на издирването е на почти 900 благи източно от Кейп Код на дълбочина 3963 метра. Предизвикателство е да се търси в толкоз далечен регион. От оператора на плавателния съд разбрахме, че той е планиран с 96-часов ресурс от О2, в случай че възникне изключителна обстановка. Използваме това време по най-хубавия метод, с цел да локализираме апарата “, изяснява Джон Моугър от брегова защита на Съединени американски щати.
Бреговата защита на Съединени американски щати изпрати два самолета C-130 Hercules да търсят подводницата. Провежда се и подводно сонарно търсене.
Корабът “Титаник ” се намира на 3800 м на дъното на Атлантическия океан, покрай крайбрежията на Нюфаундленд, Канада. Билетите за туристическата експедиция до него костват 250 000 $.
На борда на изчезналата подводница е 58-годишният английски милиардер и откривател Хеймиш Хардинг. Съобщава се още за френския откривател Пол-Хенри Наржеоле, двама пакистански предприемачи – татко и наследник, както и за основния изпълнителен шеф на компанията, която провежда гмуркането.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР