Подвизите на Димитър Иванков на терена не са забравени. Един

...
Подвизите на Димитър Иванков на терена не са забравени. Един
Коментари Харесай

В Англия припомниха подвизите на Иванков

Подвизите на Димитър Иванков на терена не са забравени. Един от най-темпераментните вратари от дълго време завърши с футбола, само че славата му към момента се носи оттатък границите на България. Английският сайт The Sportsman напомни за играчите на неговия пост с най-вече попадения в историята. А някогашният капитан на Левски е под №3 за всички времена. Пред него са само Рожерио Сени със 131 и Хосе Луис Чилаверт с 67. Бившият национал на България осъществя общо 42.

В този лист не са единствено лудите южноамерикански играчи - се споделя в материала. - Българинът Иванков е солидно попълнение от Европа и третият най-резултатен вратар в историята. Играейки за Левски София, родния му клуб в България, той вкара 25 гола в 275 мача, като умеенето му да извършва дузпи е фундаментално.
„ Бях виновен за дузпите в Левски, тъй като съумях да въздържам нервите си “, признава той пред OtSazada.com. „ Спомням си мача против Брьондби, когато изпълних от бялата точка без разрешението на моя треньор (б.а Слаболюб Муслин). След мача мениджърът беше сърдит от решението ми, само че всичките ми съотборници бяха нервни да застанат зад топката, тъй че направих това, което смятах за вярно. "
След като се реалокира в Турция през 2005 година, той още веднъж беше героят, този път за Кайсериспор на финала за Купата на Турция през 2008 година против Генчлербирлиги, отбелязвайки не една, а две дузпи при победа с 11:10 – като през останалото време избави три! Каква персона. "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР