Подуването и газовете са две от най-неприятните усещания, които изпитваме

...
Подуването и газовете са две от най-неприятните усещания, които изпитваме
Коментари Харесай

5-те най-чести причини за подуване и газове

Подуването и газовете са две от най-неприятните чувства, които изпитваме евентуално всекидневно. Но на всички хора ни се случва. В някои случаи нежеланото възприятие може и да е по-засилено и за тези реакции в тялото ни си има пояснение.

За паники мотиви няма, само че е добре да имаме поради няколко от най-честите аргументи за подуването и газовете. Така ще знаем какво да заобикаляме и защо да внимаваме.

Храните, богати на фибри

Тук се включват пълнозърнестите, зърнените и бобовите, пресните плодове и зеленчуци като броколи, зеле и кейл. Всички те, несъмнено, са все потребни и няма причина да ги изключваме от менюто си.

Но също е значимо да ги консумираме умерено. В несъразмерни количества фибрите просто не могат да бъдат добре обработени от тънкото черво.

Захарните заместители

Чревният ни тракт не се оправя добре също и с разграждането на захарните алкохоли. Такива са да вземем за пример сорбитол, ксилитол, лактитол, манитол, малтитол.

Именно тях е добре да заобикаляме, с цел да си спестим подуването и газовете. Определено бихме създали услуга на тялото си, в случай че се откажем от " диетичните " газирани питиета и храните със заместители на захарта.

Поглъщането на доста въздух

Може и да звучи необичайно, само че поглъщането на огромно количество въздух е напълно действителна причина. А това нормално се случва до момента в който дъвчем дъвка, смучем бонбони или пък дишаме през устата вместо през носа до момента в който спим.

Затова, в случай че заран постоянно се будим с газове, към този момент знаем какво най-вероятно ги провокира.

Газираните питиета

Най-логично звучи подуването и газовете да са породени от пиенето на газирани питиета, а и зловредното им деяние е от дълго време потвърдено.

Съдържанието им е безусловно най-вече от мехурчета въздух. Поглъщайки ги, ни карат да се оригваме, само че от време на време си проправят път и до червата.

Тъпченето с огромни порции

Обилното количество храна, изключително богатата на повече мазнини, лишава повече време да бъде храносмелена. Така тя минава по-бавно през чревния тракт и това води до натрупването на газове.

За да избегнем чувството за отичане, добре е да ядем по-малки порции, и то умерено, без да се тъпчем. Бързото хранене също води до поглъщането на доста въздух и затова вреди в допълнение, написа Self Magazine.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР