Подсъдимата, привлечена към наказателна отговорност от прокуратурата, се призна за

...
Подсъдимата, привлечена към наказателна отговорност от прокуратурата, се призна за
Коментари Харесай

3 месеца затвор и 10 000 лв. глоба за жена, нарушила карантината си в Ломско

Подсъдимата, привлечена към наказателна отговорност от прокуратурата, се призна за отговорна за това, че е нарушила наложената ѝ карантина , оповестиха от обвиняването.

На 17 май тя се върнала от Италия в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост Видин-Калафат ". Във връзка с оповестено изключително състояние в страната, заради разпространяването на ковид, била въведена наложителна карантина за всички лица, идващи от „ рискови “ страни.

С предписание от 17 май, издадено от Регионална здравна ревизия, дамата била сложена под карантина . Тя била задължена да съблюдава ограничаването да не напуща жилището си на адрес в с. Долно Церовене за период от 10 дни. Предписанието било персонално подписано от нея.

На 26 май тя не била открита от чиновници на Районно управление-Лом на посочения от нея адрес за престояване по време на карантината. Било открито, че дамата е напуснала дома си и е посетила публично място.

Между отбраната на подсъдимата и прокуратурата в Монтана е подписано съглашение, което е утвърдено от съда. Жената се е съгласила да й бъде наложено наказване от 3 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период.

Тя следва да заплати и санкция в размер на 10 000 лв. за неспазване на противоепидемичните ограничения. Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР