Подсъдим по делото е 64-годишен мъж. По силата на постигнато

...
Подсъдим по делото е 64-годишен мъж. По силата на постигнато
Коментари Харесай

Районен съд - Варна наложи условно наказание на мъж за притежаване на боеприпаси

 Подсъдим по делото е 64-годишен мъж. По силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение, той бе наказан на една година отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Подсъдимият призна виновността си в това, че от неустановена точна дата до 27 февруари 2020 година в това число, на два адреса – във Варна и в имот от близка до града околност, държал фабрично създаден револвер и няколко типа муниции и патрони от друг диаметър.

Държането на огнестрелно оръжие и муниции, без съответно позволение по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения е закононарушение, наказуемо по чл.339 ал.1 от Наказателен кодекс.

64-годишният мъж е с чисто правосъдно минало. Съдът дефинира материалните доказателства да бъдат отнети в интерес на страната и унищожени по съответния ред. Разноските по делото следва да бъдат заплатени от подсъдимия. Споразумението е дефинитивно и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР